Het laatste nieuws

Op deze pagina vindt u een overzicht van het meest recente nieuws.

Ergotherapeut in beeld: Thekla Essers

Geplaatst door Vivian van Bakel op 23-05-2024

Met al bijna 18 jaar trouwe dienst is ergotherapeut Thekla Essers met recht een ‘oudgediende’ van de praktijk! We vroegen haar waarom zij destijds, na haar opleiding tot verpleegkundige, koos voor de studie ergotherapie en wat haar werk zo leuk maakt: “Na de opleiding verpleegkunde was voor mijn gevoel de cirkel nog niet rond. Ik wilde meer kunnen bereiken met mensen”
Lees verder

Vandaag bestaat mijn praktijk precies 20 jaar!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 15-05-2024

T-w-i-n-t-i-g jaar! Wow! Niet alleen doet me dat beseffen hoe ongelooflijk snel de tijd is gegaan, maar het laat me ook terugdenken aan het hele avontuur tot aan hier. Op 15 mei 2004 opende ik als 22 jarige beginnende professional de deuren van mijn praktijk voor ergotherapie. De éérste vrijgevestigde ergotherapiepraktijk voor volwassenen en ouderen in Eindhoven en tevens een van de pioniers in het land.
Lees verder

Praktische tips bij herstellen van een traumatisch hoofd-hersenletsel

Geplaatst door Vivian van Bakel op 08-03-2024

Aanhoudende klachten na een verkeersongeval of een val op het hoofd kúnnen wijzen op traumatisch hoofd-hersenletsel. Lees hier wat je kan doen om herstel te bevorderen.
Lees verder

Werken bij Van Bakel Ergotherapie

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-03-2024

Op zoek naar een fijne (nieuwe) werkplek? Bekijk onze mogelijkheden.
Lees verder

Nieuwe kracht!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-12-2023

Wij zijn sinds deze week weer een nieuwe topper rijker: Vera Huijbers! Welkom in ons fijne team!
Lees verder

Werken of vergaderen in een sfeervolle en betaalbare ruimte? Het kan bij ons!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 05-01-2023

Werken, vergaderen, presenteren of trainen in een fijne moderne ruimte? Het kan bij ons in Eindhoven, stadsdeel Strijp.
Lees verder

Sinterklaas blijkt een slimme recruiter

Geplaatst door Vivian van Bakel op 06-12-2022

Sinterklaas heeft ook dit jaar weer onze praktijk aan gedaan. Naast het uitdelen van heerlijke letters van chocolade blijkt hij ook nog eens een slimme 'recruiter' te zijn.
Lees verder

Welkom Kim

Geplaatst door Marieke Theuws op 05-09-2022

Per 1 augustus is Kim de Man gestart als ergotherapeut binnen onze praktijk. Wij wensen Kim heel veel werkplezier.
Lees verder

Bijna of net afgestudeerd? Check je mogelijkheden bij ons!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 09-06-2022

Ben je bijna of net afgestudeerd als ergotherapeut? Dan is dit bericht speciaal voor jou! We leggen je namelijk graag uit waarom het zo interessant is om je carrière als ergotherapeut bij ons te beginnen?
Lees verder

Collega gezocht

Geplaatst door Marieke Theuws op 21-04-2022

WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA? Wij zijn op zoek naar een ergotherapeut die ons team wil komen versterken. Ben jij de collega die we zoeken?
Lees verder

Welkom Linda

Geplaatst door Marieke Theuws op 01-04-2022

Vandaag start Linda van der Voorde als ergotherapeut in ons team. Wij zijn blij dat zij ons team komt versterken.
Lees verder

Een nieuw gezicht!

Geplaatst door Marieke Theuws op 01-02-2022

Vandaag start Liana Osinski als ergotherapeut bij Van Bakel. Wij zijn erg blij met deze aanvullng van het team en wensen Liana heel veel succes en werkplezier!
Lees verder

Kom jij bij ons werken?

Geplaatst door Vivian op 19-12-2021

Het is drukker dan ooit met veel én leuk werk. Daarom zoeken we bij Van Bakel Ergotherapie twee tot drie ergotherapeuten die ons team willen komen versterken.
Lees verder

Afscheid Odette

Geplaatst door Marieke Theuws op 16-12-2021

Afgelopen dinsdag heeft Odette haar laatste werkdag bij Van Bakel Ergotherapie & Re-integratie gehad. Na een dienstverband van 12,5 jaar gaat ze volgende maand een nieuwe uitdaging aan. Odette, bedankt voor je inzet al die jaren en je bijdrage aan de organisatie. We gaan je kennis op het gebied van re-integratie en je nuchtere kijk op zaken missen. Wij wensen je heel veel werkgeluk in je nieuwe baan.
Lees verder

Een jubelaris!

Geplaatst door Marieke Theuws op 19-11-2021

Hiep hiep hoera! Precies vandaag is Bianca van Gestel 12,5 jaar in dienst bij Van Bakel Ergotherapie. Bianca van Gestel, van harte gefeliciteerd met dit jubileum, je bent een top collega en we zijn super blij met jou in ons team!
Lees verder

VACATURE: Leuk werk in de aanbieding!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 16-11-2021

We hebben ontzettend veel en leuk werk en zijn om die reden op zoek naar één of meerdere ergotherapeuten die ons team willen komen versterken. Graag stellen we Van Bakel Ergotherapie nader aan je voor.
Lees verder

Teamuitje 2021

Geplaatst door Marieke Theuws op 21-10-2021

In het kader van hard werken maar óók regelmatig flink ontspannen, hadden we onlangs een heerlijke dag met het team van Van Bakel Ergotherapie en Van Bakel Re-integratie. Benieuwd naar onze dag?
Lees verder

Ergotherapie bij mensen met hersenletsel

Geplaatst door Marieke Theuws op 07-10-2021

Onze beroepsvereniging heeft een mooie animatie gemaakt over hoe ergotherapie kan helpen bij mensen met hersenletsel.
Lees verder

Kantoorruimte te huur

Geplaatst door Marieke op 02-06-2021

Met ingang van juli komt de kantoorruimte op de tweede verdieping van ons pand beschikbaar! Ben je op zoek naar een fijne werkruimte, als overlegruimte, werkplek voor 1 – 3 personen, of als praktijkruimte voor bijvoorbeeld coachingssessies? Kijk voor meer informatie op: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6810486162755588096
Lees verder

Versoepelingen coronamaatregelen

Geplaatst door Marieke Theuws op 02-06-2021

Vanaf zaterdag 26 juni worden meerdere coronamaatregelen versoepeld, zo ook de regels rondom het dragen van een mondkapje. Op plekken waar anderhalve meter afstand houden niet lukt, blijft de mondkapjesplicht gelden. Wij verzoeken onze cliënten bij bezoek op de praktijk een mondkapje te dragen. In overleg met de therapeut wordt bekeken of het mondkapje tijdens de behandeling af kan.
Lees verder

Herstel en terugkeer naar werk duren langer in de tweede golf

Geplaatst door Marieke Theuws op 16-03-2021

Uit het corona-liveblog van de NOS van donderdag 11 maart: 'Herstel, terugkeer naar werk duren langer in tweede golf'. Van Bakel re-integratie helpt bij terugkeer naar de werkvloer! Al onze re-integratiecoaches zijn tevens ergotherapeut en kijken naar alle aspecten die het herstel belemmeren en/of terugkeer naar werk in de weg staan. Ook psychische of mentale factoren krijgen hierbij de aandacht. Hebt u werknemers die behoefte hebben aan ondersteuning bij hun re-integratie? Neem contact met ons op.
Lees verder

Een hersenschudding: niet zeuren en doorgaan!?

Geplaatst door Vivian van Bakel op 18-02-2021

Een indrukwekkend en schrijnend artikel in de NRC over topsporters en de nasleep van een hersenschudding. Heel goed dat er in toenemende mate aandacht komt voor dit probleem. De ervaringen die de sporters in het artikel delen zijn helaas ook niet vreemd voor niet-(top)sporters die een hersenschudding doormaken. Wij zien in de praktijk dagelijks mensen die al maanden of zelfs jaren geen normaal leven meer kunnen leiden.
Lees verder

Vaccineren tegen corona, weet jij al wat je doet?

Geplaatst door Marieke Theuws op 12-01-2021

De eerste prikken zijn inmiddels gezet en het vaccinatieprogramma is dagelijks in het nieuws. De vaccinatiebereidheid lijkt groter te zijn dan enkele maanden geleden. Maar misschien weet jij nog niet of je je wel of niet wilt laten vaccineren. Goede informatie kan helpen om een keuze te maken.
Lees verder

Een veerkrachtig 2021

Geplaatst door Marieke Theuws op 18-12-2020

In de aankondiging van de lockdown en in de gesprekken daarna viel in de media veelvuldig het woord Veerkracht. Onze kerstkaarten waren toen al de deur uit, maar hoe toepasselijk is de tekst nu? Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan een nieuwe situatie of tegenslag en daar misschien zelfs wel sterker uit te komen. Wij wensen iedereen een VEERKRACHTIG 2021!
Lees verder

Vacature: Ben jij de topper die wij zoeken?!

Geplaatst door Marieke Theuws op 06-12-2020

We hebben ontzettend veel en leuk werk en groeien momenteel door een aantal mooie nieuwe projecten. Om die reden zijn wij continu op zoek naar toppers die ons team willen komen versterken. Ben jij, net als wij, ambitieus en vol passie voor je vak? En vind je het een uitdaging om elke dag de beste versie van jezelf te laten zien? Dan kan het zo maar eens zijn dat wij een match zijn en komen we graag met je in contact.
Lees verder

Heerlijk avondje

Geplaatst door Marieke Theuws op 04-12-2020

Met pakjesavond voor de deur heeft Sinterklaas ook de medewerkers van Ergotherapie Van Bakel niet overgeslagen. Onze schoentjes zijn gevuld met lekkers en een mooi gedicht. Bedankt Sinterklaas! Wij wensen iedereen een gezellige pakjesavond.
Lees verder

Blijvende klachten na whiplash of hersenschudding

Geplaatst door Marieke Theuws op 03-12-2020

Herstellen na een whiplash of (licht) traumatisch hersenletsel zoals bijvoorbeeld een hersenschudding verloopt soms moeizamer dan verwacht. Er zijn zelfs mensen die blijvende klachten overhouden, zoals: duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid, verminderd geheugen en concentratie en overgevoeligheid voor licht en geluid. Dit soort klachten kunnen flink beperkend zijn in het dagelijks leven en werk. Mensen vallen uit voor werk, zitten thuis met minder sociale contacten, kunnen niet de dingen doen die ze graag doen. Voor deze cliënten bieden wij onder meer ASITT therapie.
Lees verder

Warme douche voor zorgverzekeraars

Geplaatst door Marieke Theuws op 19-11-2020

Inmiddels zijn de meeste tarieven voor 2021 bekend. Hierbij zien we dat een aantal zorgverzekeraars onze beroepsgroep tegemoet komt naar aanleiding van het kostprijsonderzoek dat recent is gehouden. Deze zorgverzekeraars willen we bedanken!
Lees verder

Verscherpte maatregelen, Ergotherapie Van Bakel blijft open!

Geplaatst door Marieke Theuws op 05-11-2020

Afgelopen dinsdag kondigde het kabinet in een persconferentie nieuwe maatregelen in de strijd tegen corona aan die gisteravond om 22.00 uur in gingen. Het is belangrijk dat paramedische zorgverleners, waaronder ook ergotherapeuten, hun werk blijven doen. Bij uitstel of onderbreking van zorg bestaat het risico op verergering van klachten. Wij blijven dus gewoon open! Uiteraard nemen wij maatregelen en houden we ons aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Veiligheid voor onze cliënten en medewerkers staat voorop!
Lees verder

Welkom terug Anne!

Geplaatst door Marieke Theuws op 12-10-2020

Vorige week is Anne weer gestart met werken na haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Ze had veel zin om weer aan de slag te gaan en wij zijn heel blij dat ze er weer is! Ben jij ergotherapeut en lijkt het jou wel iets om elke dag met plezier naar je werk te gaan? Wij zijn altijd op zoek naar toppers die ons leuke team kunnen aanvullen. Wil jij onderdeel zijn van een ambitieuze en door passie gedreven onderneming en ben je bereid om elke dag de beste versie van jezelf te zijn? Hou dan onze website en socials in de gaten voor meer informatie!
Lees verder

Herseninfarct op jonge leeftijd

Geplaatst door Marieke Theuws op 22-09-2020

Een herseninfarct kan iedereen overkomen. De gevolgen zijn vaak groot. Lees het verhaal van Paul Foekens die op 37-jarige leeftijd een herseninfarct kreeg. Een ergotherapeut kwam pas jaren later op zijn pad. ‘Heel jammer’, zo geeft hij aan, ‘ik had geen idee dat een ergotherapeut je zo goed kan helpen, dat had niemand me verteld.’
Lees verder

Hartverwarmend!

Geplaatst door Marieke Theuws op 17-09-2020

Onlangs ontvingen wij schitterende bloemen van tevreden cliënten. Het is onze missie om mensen te helpen, zodat zij, ondanks chronische ziekte of beperkingen die zij ervaren, het leven kunnen leiden dat zij willen. Als wij een behandeling afsluiten met tevreden cliënten, dan is onze missie geslaagd! Benieuwd hoe wij ook jou kunnen helpen in de omgang met een chronische ziekte, de gevolgen van NAH of een andere beperking in het werk of dagelijks leven? Neem dan contact met ons op. Wij willen graag nog heel veel tevreden klanten!
Lees verder

Uitbreiding van ons team!

Geplaatst door Marieke Theuws op 16-09-2020

Met ingang van vandaag hebben wij een nieuwe ergotherapeut binnen ons team. Kimberly Leeters heeft vanmorgen haar arbeidscontract getekend. Wij zijn erg blij met deze aanvulling en wensen Kimberly veel succes en vooral ook heel veel werkplezier!
Lees verder

Onze batterijen zijn weer opgeladen!

Geplaatst door Marieke Theuws op 03-09-2020

De scholen zijn weer begonnen en ook de meeste collega’s bij ons hebben hun vakantie achter de rug. Vorige week was ons teamoverleg, in een andere ruimte dan anders, zodat we afstand kunnen houden. Het was fijn om weer even samen te zijn, samen te kijken naar de afgelopen maanden, maar vooral: samen vooruit kijken!
Lees verder

ReAttach therapie, Mieke legt het uit

Geplaatst door Marieke Theuws op 25-08-2020

ReAttach wordt door ons regelmatig en succesvol ingezet als onderdeel van de ergotherapeutische begeleiding bij onze cliënten. De therapie is vaak aanvullend en helpt om andere behandeldoelen te bereiken.
Lees verder

Kwaliteit is belangrijk voor ons, wij houden onze deskundigheid op peil

Geplaatst door Marieke Theuws op 28-07-2020

Onze ergotherapeuten staan allemaal kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Dit geeft onze cliënten de garantie dat de therapeut niet alleen in het bezit is van het diploma Ergotherapeut, maar daarnaast ook haar deskundigheid op peil houdt door middel van bij- en nascholing. Meer weten over het Kwaliteitsregister Paramedici? Kijk op https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/voorclienten/default.aspx
Lees verder

Gezocht: Ergotherapeut

Geplaatst door Marieke Theuws op 10-07-2020

We hebben ontzettend veel en leuk werk en zijn om die reden op zoek naar een ergotherapeut die ons team wil komen versterken. We zoeken iemand die graag met volwassenen met diverse leeftijden en hulpvragen werkt, maar in ieder geval enthousiast wordt van de doelgroep kwetsbare ouderen. Ervaring is fijn, maar ook starters worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Wil je (mee) groeien en (jezelf) ontwikkelen in een ambitieuze en door passie gedreven onderneming? Dan is onze vacature echt iets voor jou!
Lees verder

Zomervakantie 2020

Geplaatst door Marieke Theuws op 10-07-2020

Vandaag start de zomervakantie in regio Zuid! Veel mensen hebben de komende 6 weken dan ook een of enkele weken vrij. Dat geldt ook voor ons. Doordat wij elkaar afwisselen is Ergotherapie Van Bakel gedurende de vakantieperiode normaal geopend en bereikbaar. Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie!
Lees verder

MS Talk, een nieuw initiatief van MS Zorg Nederland

Geplaatst door Marieke Theuws op 09-07-2020

MS Talk zijn korte informatiegesprekken met experts over relevante onderwerpen rondom MS. MS Talk geeft betrouwbare en begrijpelijke informatie over bijvoorbeeld: hoe om te gaan met de ziekte MS en medicatie in deze onzekere tijden die het corona-virus met zich meebrengt.
Lees verder

Stuur een positief bericht naar een ander en ervaar wat dit doet voor jezelf

Geplaatst door Marieke Theuws op 30-06-2020

Misschien heb je het wel eens gemerkt, je stuurt een positief kaartje of een app-bericht naar een vriend of vriendin en krijgt daar zelf een ook een goed gevoel van. Het hebben van goede sociale contacten is een van de belangrijkste factoren voor een goede gezondheid. Het zorgt voor de aanmaak van oxytocine (verbindingshormoon) en dat helpt weer bij het vergroten van het vertrouwen én het zorgt ervoor dat we ons sterker en beter voelen. Mooi dat het vergroten van je veerkracht zo eenvoudig kan zijn. Ergotherapeut Thekla legt het uit in een filmpje.
Lees verder

ReAttach, een behandelinterventie met mooie resultaten

Geplaatst door Marieke Theuws op 25-06-2020

#ReAttach, één van de behandelinterventies die wij in de praktijk kunnen bieden. We zetten deze interventie, als onderdeel van de ergotherapie begeleiding, vol vertrouwen en trots in bij een deel van onze cliënten omdat we ontzettend mooie resultaten zien.
Lees verder

Werk en re-integratie, ondersteuning voor werknemers en werkgevers

Geplaatst door Marieke Theuws op 23-06-2020

Klachten zoals pijn, vermoeidheid en concentratieproblemen kunnen werk flink in de weg staan. Voor werknemers én werkgevers heeft dat vervelende gevolgen. Ergotherapie Van Bakel helpt.
Lees verder

Jullie zijn goud waard!

Geplaatst door Marieke Theuws op 17-06-2020

Wist u dat Ergotherapie Van Bakel ook te vinden is op ZorgkaartNederland (www.zorgkaartnederland.nl)? ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Op deze site delen mensen hun ervaringen met de zorg. Doel van de site is om zorgvragers een stem, invloed en keuze-informatie te geven.
Lees verder

Veerkracht, een belangrijke eigenschap!

Geplaatst door Marieke Theuws op 04-06-2020

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan een nieuwe situatie of tegenslag en daar misschien zelfs wel sterker uit te komen. Het gaat niet alleen om ‘terugveren’ naar de oorspronkelijke positie, maar ook om doorgroeivermogen.
Lees verder

Welkom terug Bianca!

Geplaatst door Marieke Theuws op 02-06-2020

Na een lekker lang weekend zijn wij onze werkdag vandaag gezamenlijk begonnen. Online uiteraard, want ook wij werken nog zo veel mogelijk thuis. Het was fijn om elkaar weer even te zien. Helemaal omdat Bianca er vandaag voor het eerst weer is na haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Welkom terug Bianca! Wij zijn blij dat je er weer bent.
Lees verder

ReAttach, nu ook weer veilig op onze praktijk

Geplaatst door Marieke Theuws op 28-05-2020

Al eerder publiceerden wij een bericht over ReAttach, een therapie voor mensen die in hun dagelijks functioneren worden belemmerd door stress, overprikkeling, nare gebeurtenissen of emoties zoals angst en verdriet. Tijdens de therapie ‘trommelt’ de therapeut op de handen van de cliënt. Door de beperkende maatregelen i.v.m. de coronacrisis hebben wij onze cliënten de afgelopen tijd ReAttach op afstand aangeboden, met een aangepaste werkwijze. Inmiddels hebben we weer meer mogelijkheden om veilig en verantwoord fysieke zorg te bieden. Zo kunnen we, met behulp van een behandelscherm, ook weer ReAttach behandelingen op de praktijk aanbieden.
Lees verder

Behandelprogramma voor mensen herstellende van corona

Geplaatst door Marieke Theuws op 26-05-2020

Mensen die corona hebben gehad weten inmiddels dat het herstel vaak langer duurt dan verwacht. Dat geldt ook als je niet op de IC hebt gelegen of zelfs als je geen ziekenhuisopname hebt gehad. Klachten houden lang aan, en eenmaal ‘klachtenvrij’ voel je je nog steeds niet de oude. Ergotherapie kan helpen bij het herstel.
Lees verder

Fijn om cliënten weer fysiek te zien!

Geplaatst door Marieke Theuws op 19-05-2020

Sinds vorige week mogen en kunnen wij weer meer mensen fysiek zien. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat deze behandelingen veilig en verantwoord zijn voor ons en onze cliënten. Wij worden er blij van, want we houden van ons werk. En als je dan hoort dat cliënten er ook naar uitkijken, kan je dag niet meer stuk!
Lees verder

Beeldbellen, hoe doe je dat?

Geplaatst door Marieke Theuws op 12-05-2020

De overheid heeft op 1 mei j.l. aangegeven dat paramedische zorg, waaronder ook ergotherapie valt, mag gaan opschalen. Dat betekent dat wij meer ruimte krijgen om, op een veilige en verantwoorde manier, cliënten te helpen. Zorg ‘op afstand’ blijft echter belangrijk. Het is een manier om het aantal fysieke consulten te minimaliseren en dat helpt om de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken. Met zorg op afstand wordt een digitaal consult bedoeld; per telefoon of via beeldbellen. Wanneer wij de cliënt optimaal kunnen helpen middels zorg op afstand, zullen we dat ook doen.
Lees verder

Herstellen na corona

Geplaatst door Marieke Theuws op 07-05-2020

Ergotherapie Van Bakel heeft oog voor en doet expertise op voor een nieuwe cliëntgroep: mensen die herstellend zijn van het coronavirus, de zogenaamde post-COVID cliënten. Het herstel kan lang duren, met klachten op diverse gebieden. Ergotherapie kan een goede ondersteuning zijn: praktische tips en adviezen voor optimaal handelen in het dagelijks leven, maar ook het vergroten van je veerkracht waardoor je beter om kunt gaan met zaken die je (nog) niet kunt.
Lees verder

Opschalen van onze reguliere zorg

Geplaatst door Marieke Theuws op 04-05-2020

Sinds de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen heeft Ergotherapie Van Bakel onverminderd voor haar cliënten klaar gestaan en er alles aan gedaan om de zorg zoveel als mogelijk te continueren. Afgelopen vrijdag mochten wij via onze beroepsvereniging het bericht ontvangen dat VWS en het RIVM het startsein hebben gegeven voor het veilig en verantwoord opschalen van onze zorgverlening.
Lees verder

Hallo! Hoe gaat het?

Geplaatst door Marieke Theuws op 30-04-2020

Goed contact met onze cliënten en klanten vinden we belangrijk. We willen dat zij onze vollédige aandacht en ondersteuning ervaren. In deze coronacrisisperiode zien we onze cliënten en klanten jammer genoeg minder vaak dan we gewend waren, maar blijven we even zo goed graag met ze in contact. Des te meer omdat we weten dat er verschillende van hen zijn die in deze periode voor extra uitdagingen staan en het zwaar hebben. Om die reden plegen we naar al onze cliënten een telefoontje. Gewoon om even te vragen hoe het met ze gaat. Of ze zich redden in deze periode. Even een praatje maken. Een luisterend oor zijn en indien nodig voorzien van tips. We merken dat mensen dit zeer waarderen en daar worden wij zelf ook weer blij van! Een oppepper voor ons allen, win-win.
Lees verder

Reeds bekende cliënten gemakkelijk(er) te helpen op afstand

Geplaatst door Marieke Theuws op 28-04-2020

Het gebeurt regelmatig dat cliënten van wie de behandeling is afgerond opnieuw contact opnemen. Ze ervaren een probleem in hun dagelijks handelen en vragen opnieuw om advies. Omdat wij bekend zijn met de cliënt en zijn situatie, kunnen we meestal snel handelen.
Lees verder

Je zit middenin een re-integratietraject en dan is daar de coronacrisis. Hoe nu verder?

Geplaatst door Marieke Theuws op 23-04-2020

Ergotherapeut en re-integratiecoach Odette begeleidt veel cliënten met hulpvragen op het gebied van arbeid en re-integratie. Benieuwd hoe dat gaat tijdens de coronacrisis? Lees haar blog.
Lees verder

Dilemma tijdens de coronacrisis!

Geplaatst door Marieke Theuws op 21-04-2020

Wij houden ons aan de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat we terughoudend moeten zijn met face-to-face contact en onze behandeling en begeleiding op afstand bieden. Maar wat als dit niet mogelijk is? Ergotherapeut Ellen deelt haar ervaring.
Lees verder

Welzijn van medewerkers

Geplaatst door Marieke Theuws op 17-04-2020

Van beeldbellen met onze cliënten is het een kleine stap naar een online teamoverleg. Het was even wennen, maar ook heel fijn om iedereen weer even te zien. We hebben de tijd genomen om elkaar te laten weten hoe het gaat. De ‘social talk’ van de werkvloer is er niet meer, daarnaast is de impact van alle maatregelen voor iedereen anders. Goed om op deze manier in contact te zijn en onze verhalen te kunnen delen.
Lees verder

Als praten niet helpt... ReAttach! Ook nu zijn er mogelijkheden!

Geplaatst door Marieke Theuws op 14-04-2020

Mensen die in hun dagelijks functioneren belemmert worden door stress, overprikkeling, nare gebeurtenissen of emoties zoals angst en verdriet, kunnen gebaat zijn bij ReAttach. ReAttach is een training die je zou kunnen omschrijven als ‘eenvoudig complex. Het ‘eenvoudige’ zit hem in het feit dat degene die ReAttach ondergaat niet hoeft te praten. Dit vinden veel mensen erg prettig aan deze vorm van therapie. Ook in tijden van de coronacrisis zijn er mogelijkheden, de eerste ervaringen zijn positief!
Lees verder

Fijne paasdagen!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 12-04-2020

Fijne paasdagen! Ook al is het anders dan we gewend zijn. Maak er iets moois van! Aanstaande dinsdag staan we graag weer voor u klaar.
Lees verder

Ervaringen tijdens de coronacrisis, blog van Mieke

Geplaatst door Marieke Theuws op 08-04-2020

Juist in deze rare tijd zijn wij er graag voor onze cliënten. Graag laten wij zien hoe wij, ondanks alle beperkende maatregelen, toch iets kunnen betekenen voor mensen met een zorgvraag. Onze collega Mieke schreef er een blog over.
Lees verder

Continuering ergotherapie tijdens de coronacrisis

Geplaatst door Vivian van Bakel op 07-04-2020

Via verschillende kanalen bereikt ons het bericht dat ergotherapie op dit moment niet mogelijk zou zijn. Dit is niet het geval; Ergotherapie Van Bakel is gewoon bereikbaar en doet er alles aan de zorg waar mogelijk te continueren! We staan onverminderd voor u en uw patiënten klaar.
Lees verder

Onze zorgverlening tijdens de coronavirus crisis

Geplaatst door Marieke Theuws op 26-03-2020

Uitgangspunt voor Ergotherapie Van Bakel is de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast is het ons doel om continuïteit van zorg zoveel mogelijk te waarborgen, ook voor ouderen en kwetsbare personen, en ervoor te zorgen dat onze ergotherapeuten veilig hun werk kunnen doen. Maatregelen en adviezen vanuit de overheid zijn leidend voor ons. Wilt u weten wat wij doen en wat u zelf kunt doen, lees dan het volledige bericht.
Lees verder

Coronavirus en MS (Multiple Sclerose)

Geplaatst door Marieke Theuws op 26-03-2020

Mensen met MS behoren tot de risicogroep voor het corona-virus (COVID-19). Goed voor jezelf zorgen en voorkomen dat je besmet raakt is extra belangrijk. Zie ook de site van MS Zorg Nederland voor informatie over het gebruik van MS remmende medicatie en verwijzing naar betrouwbare informatiebronnen. Klik hier om direct naar de pagina met adviezen over het gebruik van MS remmende medicatie te gaan.
Lees verder

VACATURE | Veel en leuk werk, wij zoeken versterking!

Geplaatst door Marieke Theuws op 05-03-2020

We hebben ontzettend veel en leuk werk en zijn om die reden op zoek naar een ergotherapeut die ons team wil komen versterken. We zoeken iemand die graag met volwassenen met diverse leeftijden en hulpvragen werkt, maar in ieder geval enthousiast wordt van de doelgroep kwetsbare ouderen. Ervaring is fijn, maar starters worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.
Lees verder

Maatregelen coronavirus

Geplaatst door Marieke Theuws op 02-03-2020

Wij houden ons aan de adviezen en maatregelen van het RIVM. Indien nodig zullen wij onze werkwijze aanpassen. Wanneer dit invloed heeft op een afspraak die u met een van onze therapeuten heeft, wordt u hierover geïnformeerd.
Lees verder

Uitbreiding van ons team!

Geplaatst door Marieke Theuws op 10-02-2020

Mieke is geen onbekend gezicht op de praktijk. We zijn dan ook heel blij dat zij ons team vanaf maart meerdere dagen per week komt versterken!
Lees verder

Gelukkig Nieuwjaar!

Geplaatst door Marieke Theuws op 02-01-2020

Wij wensen iedereen een heel mooi 2020.
Lees verder

Wat vinden onze cliënten van ons?

Geplaatst door Marieke Theuws op 19-12-2019

Wat vinden onze cliënten van onze dienstverlening? Om dit te meten maken wij gebruik van de ‘Cliënten Ervaren Ergotherapie’ vragenlijst (CEE) van de beroepsvereniging voor ergotherapeuten.
Lees verder

Vacature: Wij zijn op zoek naar een fijne managementassistent!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 23-07-2019

Ben jij iemand die enthousiast wordt van coördineren, plannen en organiseren? Kun jij op een efficiënte en zorgvuldige manier dingen uitwerken en met jouw proactieve en ondersteunende houding het verschil maken? Lijkt het je leuk in een moderne, vooruitstrevende praktijk die gaat voor kwaliteit en groei, de steun en toeverlaat te zijn van onze praktijkeigenaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder

Gezocht: administratieve ondersteuning tijdens zomervakantie!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 16-05-2019

We zoeken vervanging van onze praktijkassistente tijdens haar afwezigheid in de zomer van 2019. We gunnen haar uiteraard een paar weken ontspanning middels vakantie, maar kunnen de ondersteuning niet missen! Daarom zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om deze waardevolle rol in onze praktijk te vervullen tijdens haar afwezigheid in de zomer van 2019.
Lees verder

Vijftien jaar Ergotherapie Van Bakel in de wijk

Geplaatst door Vivian van Bakel op 19-04-2019

In mei bestaat de praktijk 15 jaar. Over deze mijlpaal en de samenwerking met Elz’ Achtse Barrier staat een interview met Vivian van Bakel in 't Brierke
Lees verder

MIJPAAL

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-04-2019

We vieren vandaag feest want Thekla is 12,5 jaar in dienst van de praktijk!
Lees verder

Lean werken

Geplaatst door Vivian van Bakel op 28-03-2019

2019 staat bij ons in het teken van lean werken. Dat betekent dat we gaan proberen nog efficiënter te werken.
Lees verder

Even voorstellen...

Geplaatst door Vivian van Bakel op 25-02-2019

Een nieuwe ergotherapeut in ons midden: Mieke Velders! Wij zijn blij met haar als versterking van ons team.
Lees verder

Mooie voorbeelden van ergotherapie op Twitter!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 10-01-2019

Een twitteraccount met sprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk die de mooie en waardevolle bijdrage van ergotherapie laten zien. Een vak waar we ontzettend trots op zijn!
Lees verder

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2019!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 24-12-2018

Ons team wenst u fijne feestdagen en alle goeds voor 2019!
Lees verder

Cognitief revalidatie therapeut in huis!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 06-12-2018

Met trots kunnen wij laten weten dat onze collega Joyce Rutten gecertificeerd is tot cognitief revalidatie therapeut. Vanaf 2015 volgde zij de intensieve scholing en onlangs heeft zij deze met goed gevolg afgerond. Cognitieve revalidatie therapie (CRT) zorgt ervoor dat het dagelijks functioneren van mensen met cognitieve problemen verbetert.
Lees verder

WERELD ERGOTHERAPIE DAG

Geplaatst door Vivian van Bakel op 27-10-2018

Een dag waarop we wereldwijd stilstaan bij en aandacht vragen voor ons mooie en waardevolle beroep. Want dat is het! Al ruim 15 jaar mag ik ergotherapie bedrijven en ik voel me nog elke dag bevoorrecht dat ik me op die manier in kan zetten voor mensen met een beperking.
Lees verder

Terug van weggeweest!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 31-07-2018

Onze collega Bianca is weer aan het werk na haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Ze zette in mei een mooie dochter op de wereld!
Lees verder

Bericht aan collega's: AVG in de ergotherapiepraktijk

Geplaatst door Vivian van Bakel op 25-06-2018

Na vele uren van (verdieping) in de materie AVG en tijd en energie hebben Sanne van Sluijs en Vivian van Bakel een aantal producten/documenten voor de ergotherapiepraktijk ontwikkeld die passen bij het treffen van de noodzakelijke organisatorische en technische maatregelen. We delen deze graag. Interesse?
Lees verder

Werken met een spierziekte

Geplaatst door Vivian van Bakel op 15-06-2018

Betaald werk: hoe ga je hier verstandig mee om? Bekijk de webcast van Spierziekte Nederland met vele interessante vragen en antwoorden.
Lees verder

Opnemen van het gesprek met uw arts of therapeut

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-06-2018

Wist u dat het mogelijk is om het gesprek met uw arts of therapeut op te nemen? Opnemen van een gesprek in de spreekkamer kan u helpen een betere keuze te maken. Lees meer over uw rechten.
Lees verder

Verwijzen naar Ergotherapie Van Bakel via ZorgDomein

Geplaatst door Vivian van Bakel op 12-03-2018

Verwijzen naar Ergotherapie Van Bakel kan voortaan makkelijker. (Huis)artsen kunnen vanaf nu digitaal via ZorgDomein naar ons verwijzen.
Lees verder

Even voorstellen: onze nieuwe collega's!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 22-01-2018

Sinds kort is ons team uitgebreid met twee ergotherapeuten: Yara Becks en Jeroen Blom. Wij wensen ze van harte welkom en zijn blij met onze nieuwe teamleden.
Lees verder

Hoe zit het met de vergoeding van ergotherapie in 2018?

Geplaatst door Vivian van Bakel op 08-01-2018

Ook in 2018 maakt ergotherapie onderdeel uit van de basisverzekering. Vanuit de basisverzekering heeft u per kalenderjaar recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie. Er zijn ook steeds meer aanvullende verzekeringen die extra uren ergotherapie vergoeden.
Lees verder

Fijne feestdagen!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 23-12-2017

Ons team wenst iedereen hele fijne feestdagen en een 2018 vol liefde, geluk en positiviteit!
Lees verder

Vacature: Wij zijn op zoek naar jou!?

Geplaatst door Vivian van Bakel op 10-10-2017

We werken hard, maar de laatste tijd hebben we zoveel leuk werk dat we wel een extra collega kunnen gebruiken! Eentje die net zo enthousiast en gedreven is als wij.
Lees verder

Wat kan een ergotherapeut betekenen bij MS?

Geplaatst door Vivian van Bakel op 05-09-2017

Een ergotherapeut is een paramedische zorgverlener, die mensen met een ziekte of beperking helpt om zoveel mogelijk de regie over het eigen leven te houden en te blijven doen wat belangrijk voor hen is. Wat kan een ergotherapeut voor mensen met MS betekenen?
Lees verder

Interessant: Gemeenten in Denemarken zetten ergotherapeuten in!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-08-2017

Gemeenten die ouderen leren zichzelf te helpen: in Denemarken kan het wel. Zij zetten ergotherapeuten daarvoor in!
Lees verder

Anneke (89) doet nog salto's van de duikplank!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-08-2017

Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar! Gelukkig zijn er 90 plussers die deze leeftijd mogen bereiken in goede gezondheid.
Lees verder

Ellen is gecertificeerd tot EDOMAH-therapeut

Geplaatst door Vivian van Bakel op 04-07-2017

Met trots kunnen wij laten weten dat onze collega Ellen van der Staak gecertificeerd is tot EDOMAH-therapeut. Vanaf begin dit jaar volgde zij de scholing en onlangs heeft zij deze met goed gevolg afgerond.
Lees verder

De India reis | een afsluitend bericht

Geplaatst door Vivian van Bakel op 24-05-2017

Enkel weken na mijn terugkomst uit India ben ik letterlijk en figuurlijk weer geland. Ik kijk terug op een fantastische reis met hele mooie dingen! Maar ook de confrontatie met de zelfkant van de maatschappij, die in India wel wat anders is dan in ons georganiseerde landje. Mijn persoonlijke doel voor deze reis was om zelf een bijdrage te kunnen leveren aan het uitroeien van #polio, door kinderen te vaccineren.
Lees verder

Jarig!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 15-05-2017

De praktijk is jarig! Vandaag precies 13 jaar geleden dat de deuren werden geopend.
Lees verder

Woensdag 10 mei | gratis informatiebijeenkomst voor mensen met chronische pijn

Geplaatst door Vivian van Bakel op 21-04-2017

Heeft u chronische pijn? OCA heet u van harte welkom op onze gratis informatiebijeenkomst voor mensen met chronische pijn.
Lees verder

Even voorstellen: Jelena

Geplaatst door Vivian van Bakel op 20-04-2017

Per heden kun je Jelena in de praktijk tegen het lijf lopen. Zij is als ergotherapeut afgestudeerd in Slovenië en is druk bezig met het verwezenljken van haar doel: in Nederland aan de slag kunnen als ergotherapeut!
Lees verder

MS en vermoeidheid: wat kan een ergotherapeut betekenen?

Geplaatst door Vivian van Bakel op 16-03-2017

Ruim 80% van de mensen met de neurologische ziekte MS worden in hun dagelijks leven gehinderd door vermoeidheidsklachten. Wat kan een ergotherapeut voor deze mensen betekenen? Een interview met onze collega Thekla Essers.
Lees verder

April: Actiemaand voor senioren in Gestel

Geplaatst door Bianca van Gestel op 15-03-2017

De GGD Brabant-Zuidoost organiseert van 3 tot en met 21 april een actiemaand 'Beweeg Mee' over gezond bewegen en het voorkomen van vallen voor senioren in Gestel. Tijdens deze actiemaand kunnen senioren gratis aansluiten bij beweegactiviteiten door heel Gestel.
Lees verder

Help polio de wereld uit!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 02-03-2017

Een nieuwsbericht met een persoonlijk karakter: Vivian vraagt aandacht voor de reis van haar vader, die vrijwillig mee gaat helpen in India bij de vaccinatie van kinderen ter voorkoming van polio.
Lees verder

Fijne feestdagen & een gelukkig 2017!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 20-12-2016

Ons team wenst iedereen fijne feestdagen & een gelukkig 2017!
Lees verder

Nieuwe collega!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 19-09-2016

Vanaf vandaag heten wij Anne van Es-van den Hurk van harte welkom in ons team.
Lees verder

Het is zover: ook het zuiden van het land heeft vakantie!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 22-07-2016

Onze praktijk is gedurende de hele zomer(vakantie) gewoon open en bereikbaar!
Lees verder

Website opgefrist!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 30-06-2016

De websites van Ergotherapie Van Bakel en Arbeidsdiensten Van Bakel zijn onlangs flink onderhanden genomen. De huisstijl werd opgefrist en daardoor vindt u gemakkelijker uw weg op de site.
Lees verder

Telefonische bereikbaarheid op maandag 27 juni

Geplaatst door Vivian van Bakel op 27-06-2016

Kunt u ons maandag 27 juni niet telefonisch bereiken? Mail dan uw naam en telefoonnummer naar info@ergotherapie-vanbakel.nl. Wij bellen u dan direct terug.
Lees verder

Vacature: ergotherapeut gezocht!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 14-06-2016

Ergotherapie Van Bakel is op zoek naar een enthousiaste en gedreven ergotherapeut die ons team wil komen versterken.
Lees verder

Ergotherapie na een CVA

Geplaatst door Vivian van Bakel op 07-06-2016

De brochure Ergotherapie na een CVA is bedoeld voor mensen die een CVA hebben gehad, en voor hun naasten.
Lees verder

'Twee derde van Nederlanders herkent beroerte niet'

Geplaatst door Vivian van Bakel op 09-05-2016

Veel mensen die een beroerte hebben gehad, gaan pas uren later naar een ziekenhuis. Dat komt onder meer doordat ruim twee derde van de Nederlanders de meest voorkomende signalen van een beroerte niet herkent.
Lees verder

Werkende mantelzorgers draaien overuren en verzuimen meer!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-03-2016

Nederlanders zijn steeds drukker met het totaal van betaalde en onbetaalde arbeid. De hoeveelheid werkenden die mantelzorg geeft nam in de afgelopen tien jaar toe van 13% naar 19%.
Lees verder

Kijkje nemen op onze locatie op de Vijfkamplaan?

Geplaatst door Vivian van Bakel op 04-01-2016

Het Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven is op zaterdag 16 januari a.s. van 10.00-16.00 uur open voor iedereen die eens wil zien en ervaren wat het centrum te bieden heeft!
Lees verder

Fijne feestdagen en een goed en gezond 2016!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 21-12-2015

Ons team wenst iedereen fijne feestdagen & een gezond 2016!
Lees verder

Ergotherapie is ... iets mogelijk maken, wat onmogelijk lijkt!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 21-12-2015

Het prachtige en daarmee winnende antwoord op onze prijsvraag van 10 december j.l.
Lees verder

Kerstdiner met het team

Geplaatst door Vivian van Bakel op 21-12-2015

Waar hard gewerkt wordt moet ook hard gewerkt worden aan ontspanning!
Lees verder

Informatiemarkt over zelfredzaamheid

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-12-2015

Gister stonden onze ergotherapeut Bianca en stagiair Zilvester samen met ZuidZorg op een informatiemarkt over zelfredzaamheid in het Maxima Medisch Centrum Eindhoven.
Lees verder

Tweede locatie geopend!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 03-12-2015

Vanaf vandaag is het een feit... We hebben onze tweede locatie geopend op de Vijfkamplaan 8 te Eindhoven!
Lees verder

Hoera! Collega Thekla bevallen van maar liefst twee dochters!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 25-02-2015

Bij onze collega Thekla Essers is het gezin op 18 februari j.l. uitgebreid met maar liefst twee prachtige dochters. Minke en Nine zijn de kleine zusjes van broer Jens. Wij feliciteren Thekla...
Lees verder

Uitbreiding van het team!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 12-01-2015

Met ingang van 1 januari j.l. is ons team uitgebreid met twee nieuwe ergotherapeuten: Ellen van der Staak en Monique Rongen. Beide ergotherapeuten hebben reeds de nodige werkervaring...
Lees verder

Fijne feestdagen en een goed en gezond 2015!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 22-12-2014

Ons team wenst iedereen hele fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar!
Lees verder

Keuzevrijheid voor een behandelaar in de eerstelijn

Geplaatst door Joyce Rutten op 16-12-2014

Bij sommige mensen bestaat er wat onduidelijkheid omtrent de vrijheid van keuze voor een behandelaar. Voorlopig veranderd er niets! Ook in 2015 en 2016 blijft iedereen vrij bij de...
Lees verder

Vacatures: 2 enthousiaste ergotherapeuten gezocht!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 25-10-2014

Ergotherapie Van Bakel is in verband met groei van de praktijk en een zwangerschapsvervanging op zoek naar twee enthousiaste en gedreven ergotherapeuten die ons team...
Lees verder

Hoera! Vivian van Bakel bevallen van een zoon

Geplaatst door Willy Swinkels op 25-09-2014

Zondag 21 september is Vivian van Bakel bevallen van een prachtige zoon, genaamd Mik! Wij feliciteren Vivian en Gerald van harte met de geboorte van Mik en wensen het hele gezin...
Lees verder

Uitgelicht: samenwerking met Gezondheidscentrum Achtse Barrier en Medisch Centrum Artois

Geplaatst door Vivian van Bakel op 05-06-2014

Het werkgebied van Ergotherapie Van Bakel beslaat heel Eindhoven en omgeving. Wij werken dan ook samen met vele huisartsen, specialisten en revalidatieartsen uit de regio. Met...
Lees verder

Trots op ons 10 jarig jubileum!

Geplaatst door Odette Struycken op 05-05-2014

15 mei aanstaande is het zover: Ergotherapie Van Bakel bestaat 10 jaar! Op die datum in 2004 opende eigenaresse Vivian van Bakel haar praktijk. Inmiddels is de praktijk uitgegroeid...
Lees verder

Hoera! Collega Joyce bevallen van een dochter

Geplaatst door Vivian van Bakel op 29-04-2014

Hoera! Onze collega Joyce Rutten is bevallen van een prachtige dochter. Haar naam is Saar en ze is het kleine zusje van Bram. Wij feliciteren Joyce, haar man en zoontje van harte met de...
Lees verder

Zwangerschapsverlof Joyce Rutten en waarneming

Geplaatst door Vivian van Bakel op 20-02-2014

Per 17 februari j.l. is onze collega Joyce Rutten met zwangerschapsverlof. Zij verwacht haar tweede kindje eind maart aanstaande en zal medio augustus 2014 haar werkzaamheden...
Lees verder

Trots op de uitkomst van ons klanttevredenheidsonderzoek 2013: een dikke 8,5!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 29-01-2014

Ook in 2013 vroegen we onze cliënten aan het einde van de behandeling en begeleiding naar hun ervaringen middels een vragenlijst (CEE). Cliënten werden gevraagd naar hun ervaringen...
Lees verder

Fijne feestdagen en een goed en gezond 2014!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 24-12-2013

Ons team wenst u hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2014!
Lees verder

Mooi video portret van jonge man met de ziekte van Parkinson over bewegen en sporten

Geplaatst door Vivian van Bakel op 03-12-2013

Heel mooi video portret van Teus van der Kolk: een jonge man met de ziekte van #Parkinson die ontdekt dat hij nog kan hardlopen ondanks deze rotziekte. Het hardlopen zorgt ervoor dat...
Lees verder

Ergotherapie Van Bakel participeert in MS Zorg Nederland

Geplaatst door Vivian van Bakel op 18-04-2013

MS Zorg Nederland is voortgekomen uit een lokaal initiatief in Oost-Brabant en heeft tot doel om de zorg voor patiënten met multiple sclerose te optimaliseren in heel Nederland.
Lees verder

Video over ergotherapie en behandeling parkinsonpatiënten

Geplaatst door Vivian van Bakel op 25-02-2013

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en op parkinson...
Lees verder

Afspraken nu ook online te maken!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 05-02-2013

Ergotherapie Van Bakel gaat graag met de tijd mee. Daarom willen wij onze dienstverlening voor u verder uitbreiden met de mogelijkheid tot het maken van online afspraken.
Lees verder

Ergotherapie en COPD

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-01-2013

COPD is een verzamelnaam voor aandoeningen van de longen en luchtwegen, die een voortdurende vernauwing van de luchtwegen veroorzaken. De gevolgen variëren van...
Lees verder

Prettige feestdagen en een goed 2013!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 24-12-2012

Ons team wenst u prettige feestdagen en een goed en gezond 2013.
Lees verder

Thekla Essers bevallen van een zoon!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 19-12-2012

Zondag 16 december j.l. is onze collega Thekla Essers bevallen van haar eerste kindje! Het is een jongen, genaamd Jens Tije. Wij feliciteren Thekla en Jeroen van harte met de geboorte...
Lees verder

Zwangerschapsverlof Thekla Essers en nieuwe collega

Geplaatst door Vivian van Bakel op 19-11-2012

Per november j.l. is onze collega Thekla Essers met zwangerschapsverlof. Zij verwacht haar eerste kindje medio december aanstaande en zal begin maart 2013 haar werkzaamheden...
Lees verder

Ergotherapie Van Bakel onderdeel van het Regionaal MS Centrum Oost-Brabant

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-10-2012

Ergotherapie Van Bakel is onderdeel van het Regionaal MS Centrum Oost-Brabant (RMSC). Het Regionaal MS Centrum is een uniek samenwerkingsverband waar verschillende, in MS...
Lees verder

Vacature: Ergotherapeut gezocht!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 12-07-2012

Ergotherapie Van Bakel is op zoek naar een enthousiaste en gedreven ergotherapeut die ons team wil komen versterken. Het betreft in ieder geval een zwangerschapsvervanging...
Lees verder

Valpreventie

Geplaatst door Bianca van Gestel op 11-07-2012

Wist u dat? Eindhoven 32.000 65 plussers telt, dat is 1 op de 6 personen; dat 30% van de 65 plussers 1 maal per jaar valt; en 15% van de 65 plussers en zelfs 2 maal of vaker; 5% van de...
Lees verder

Ergotherapie Van Bakel nu ook in Buurtzorg+ team Stratum

Geplaatst door Vivian van Bakel op 06-06-2012

Vanuit intensieve samenwerking tussen onze praktijk en Buurtzorg Stratum te Eindhoven, is Ergotherapie Van Bakel gevraagd deel te nemen aan Buurtzorg+ in die wijk.
Lees verder

6 juni: lezing over ergotherapie bij MS in samenwerking met de MSVN

Geplaatst door Thekla Essers op 23-05-2012

De inloopochtend van de MS Vereniging Nederland (MSVN) op 6 juni aanstaande, staat in het teken van ergotherapie. Thekla Essers van Ergotherapie Van Bakel zal een presentatie...
Lees verder

Tweede ParkinsonNet ergotherapeut bij Ergotherapie Van Bakel

Geplaatst door Vivian van Bakel op 14-04-2012

Sinds kort is Bianca van Gestel aangesloten bij het ParkinsonNet regio Eindhoven. Zij is hiervoor extra geschoold en heeft veel ervaring opgedaan met het behandelen en begeleiden...
Lees verder

Ergotherapie Van Bakel nu ook op twitter!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 06-02-2012

Sinds kort is Ergotherapie Van Bakel ook actief op twitter. Twitter is één van de manieren waarop we u op de hoogte willen houden van onze actuele bezigheden, interessant nieuws...
Lees verder

Prettige feestdagen en een goed 2012!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 20-12-2011

Ons team wenst u prettige feestdagen en een goed en gezond 2012.
Lees verder

Ergotherapie Van Bakel lid van TopErgo!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 14-12-2011

Ergotherapie Van Bakel is mede initiatiefnemer en lid van TopErgo. TopErgo is een vereniging van vrijgevestigde ergotherapeuten in de eerstelijn. De zes deelnemende praktijken zijn...
Lees verder

Voorlichtingsavond Osteoporose een succes

Geplaatst door Bianca van Gestel op 12-12-2011

Op donderdag 3 november j.l. heeft Ergotherapie Van Bakel in samenwerking met ELZ (gezondheidscentrum Achtse Barrier en Medisch Centrum Artois) een voorlichtingsavond...
Lees verder

Valpreventie scholing aan V&V ZuidZorg geslaagd!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 22-11-2011

Op 10 oktober j.l. vond de scholingsbijeenkomst 'Valpreventie' plaats voor medewerkers van de sector V&V ZuidZorg. Mirjam Mulder, Vincent Gerris en Vivian van Bakel verzorgden...
Lees verder

22 november 2011 Themaochtend: gezond en fit ouder worden

Geplaatst door Vivian van Bakel op 08-11-2011

Wilt u fit en gezond ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Dan is het goed om te weten dat er allerlei hulpmiddelen zijn die het dagelijks leven een stuk...
Lees verder

Ergotherapie in De Ouderenwinkel te Eindhoven

Geplaatst door Odette Struycken op 01-11-2011

Op donderdag 3 november van 14.00 uur-16.00 uur is onze ergotherapeut Odette Struycken aanwezig in de Ouderenwinkel aan de Kruisstraat 56 te Eindhoven. Deze middag staat in het...
Lees verder

27 oktober Wereld Ergotherapie Dag!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 26-10-2011

Op donderdag 27 oktober viert de hele wereld Wereld Ergotherapie Dag. Ook in Nederland worden overal activiteiten ontplooid om aandacht te vragen voor ergotherapie. Ergotherapie...
Lees verder

80-plusser mag direct naar verzorgingshuis

Geplaatst door Vivian van Bakel op 19-09-2011

Ouderen boven de 80 jaar die in een verpleeg- of verzorgingshuis willen, kunnen voortaan rechtstreeks bij de instelling aankloppen. Ze hoeven dan niet meer langs het CIZ, de instelling...
Lees verder

Onderzoek naar toegankelijkheid van wooncomplex

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-05-2011

Ergotherapie Van Bakel heeft voor Vastgoedbedrijf Domein een wooncomplex voor ouderen onderzocht op toegankelijkheid. Het onderzoek heeft antwoord gegeven op vragen zoals...
Lees verder

Ergotherapeut gezocht!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 13-04-2011

Ergotherapie Van Bakel is op zoek naar een enthousiaste ergotherapeut die ons team wil komen versterken. In eerste instantie zal het gaan om een zwangerschapsvervanging...
Lees verder

Scholing over Niet Aangeboren Hersenletsel voor verzorgenden en verpleegkundigen van de ZuidZorg een succes!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 02-03-2011

'Praktisch aan de slag met cliënten met Niet Aangeboren Hersenletel (NAH)' was de titel van de scholing die onze ergotherapeuten Joyce Rutten en Vivian van Bakel op 1 maart...
Lees verder

Ergotherapie Van Bakel heeft een nieuwe folder!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-03-2011

Onze praktijk heeft per heden een nieuwe folder over ergotherapie! Heeft u interesse in deze folder voor uzelf of bijvoorbeeld voor in een wachtruimte? Laat het ons per email of telefoon...
Lees verder

Ergotherapie Van Bakel start de samenwerking met Buurtzorg Woensel-Noord

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-01-2011

Vanuit intensieve samenwerking tussen onze praktijk en Buurtzorg Woensel Noord te Eindhoven, is Ergotherapie Van Bakel gevraagd deel te nemen aan Buurtzorg+.
Lees verder

Bereikbaarheid praktijk rond de feestdagen

Geplaatst door Vivian van Bakel op 14-12-2010

Tussen kerst en oud op nieuw is de praktijk gewoon open en bereikbaar voor aanmeldingen, het maken van afspraken en vragen. De volgende therapeuten hebben vrije dagen of...
Lees verder

Prettige feestdagen en een goed 2011!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 07-12-2010

Onze ergotherapeuten wensen u prettige feestdagen en een goed 2011!
Lees verder

Zorgprogramma Osteoporose

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-08-2010

Ergotherapie Van Bakel heeft zich aangesloten bij Eerstelijns Zorg Achtse Barrier (ELZ). Vanuit dit samenwerkingsverband is onze praktijk actief in het ketenzorgprogramma voor...
Lees verder

Elliezo

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-08-2010

Ergotherapie Van Bakel werkt sinds kort samen met Elliezo. Elliezo is een bedrijf gespecialiseerd in aan- en uittrekhulpmiddelen voor therapeutische elastische kousen.
Lees verder

Ergotherapie blijft vergoed! Geen eigen bijdrage voor deze zorg!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 02-07-2010

Cliënten hoeven toch géén eigen bijdrage te betalen voor ergotherapie, logopedie en dieetadvisering. Dat heeft de Tweede Kamer vanavond laat besloten. Demissionair minister...
Lees verder

Cliënten reageren op de bezuinigingsplannen van Klink

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-07-2010

Ergotherapeuten en cliënten zijn het niet eens met de bezuinigingsplannen die Minister Ab Klink 21 juni j.l. bekend maakte. Hij wil onder meer een eigen bijdrage invoeren voor bezoek...
Lees verder

Zomervakantie 2010

Geplaatst door Vivian van Bakel op 27-05-2010

Tijdens de zomerperiode hebben de ergotherapeuten van Ergotherapie Van Bakel afwisselend vakantie. De praktijk blijft gewoon open en is ten alle tijden bereikbaar voor aanmeldingen...
Lees verder

Nieuwe collega!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 22-03-2010

Met trots delen we u mede dat mevrouw Joyce Rutten vanaf 7 april a.s. ons team zal komen versterken. Joyce is een ergotherapeut met jarenlange werkervaring en gespecialiseerd in...
Lees verder

Vertrek Inge van Vlierden

Geplaatst door Vivian van Bakel op 15-02-2010

Inge van Vlierden neemt afscheid van onze praktijk: Vanaf 1 maart 2010 zal ik een half jaar in een revalidatiecentrum in Curaçao gaan werken. Ik wil mijn collega’s, de cliënten...
Lees verder

Vacature: Ergotherapeut m/v gezocht!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 29-01-2010

Voor de praktijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste ergotherapeut die ons team wil komen versterken! In eerste instantie zal het gaan om een contract met werkweken van circa...
Lees verder

RondReuma Congres 2010

Geplaatst door Vivian van Bakel op 06-01-2010

Op 6 februari 2010 vindt in Nieuwegein het RondReuma Congres plaats. Het RondReuma Congres 2010 ‘Leven met reuma: van wetenschap tot dagelijkse praktijk’ staat...
Lees verder

De beste wensen voor 2010!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-01-2010

Onze ergotherapeuten wensen u het allerbeste voor 2010!
Lees verder

Vernieuwde website!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-11-2009

De website van Ergotherapie Van Bakel is onlangs flink onderhanden genomen. Vanaf vandaag is het resultaat online! De huisstijl werd opgefrist en daardoor vindt u gemakkelijker uw weg...
Lees verder

Parel voor ParkinsonNet

Geplaatst door Vivian van Bakel op 06-07-2009

ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, heeft de parelstatus toegekend aan het project ParkinsonNet. Projecten die speciaal in het zonnetje...
Lees verder

Eerste lustrum!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 22-05-2009

Op vrijdag 15 mei bestond onze praktijk vijf jaar! Het eerste lustrum dus, dat we in kleine kring gevierd hebben. Er is in vijf jaar tijd veel gebeurd. Het aantal medewerkers is flink...
Lees verder

Vacature: Ergotherapeut m/v gezocht!!!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 09-03-2009

Voor de praktijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste ergotherapeut die ons team wil komen versterken! Het betreft een vacature voor 6 tot 12 maanden met werkweken van...
Lees verder

Ons team wenst u prettige feestdagen en alle goeds voor 2009!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-12-2008

Tussen kerst en oud op nieuw is de praktijk gewoon open en bereikbaar voor aanmeldingen, het maken van afspraken en vragen. De volgende therapeuten hebben vrije dagen of...
Lees verder

De praktijk heeft zich aangesloten bij CPN van het NAH-netwerk Zuidoost-Brabant

Geplaatst door Vivian van Bakel op 27-10-2008

De praktijk heeft zich aangesloten bij het contactpersonennetwerk (CPN), een activiteit van het NAH-netwerk Zuidoost-Brabant. Het CPN bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties...
Lees verder

Ergotherapeut gezocht!!!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-06-2008

Voor de praktijk zijn wij per direct op zoek naar een (net afgestudeerde) enthousiaste ergotherapeut! Het betreft een vacature van enkele maanden voor circa 24 uren per week.
Lees verder

Zomervakantie 2008

Geplaatst door Vivian van Bakel op 30-05-2008

Tijdens de zomerperiode hebben de ergotherapeuten van Ergotherapiepraktijk van Bakel afwisselend vakantie. De praktijk blijft gewoon open en is ten alle tijden bereikbaar voor...
Lees verder

Vertrek Wendy Post

Geplaatst door Vivian van Bakel op 28-02-2008

Per 29 februari 2008 gaat Wendy Post de praktijk als collega verlaten. Zij gaat full-time elders werken. “Wendy veel succes en plezier met je andere baan! We zullen je missen!”?
Lees verder

Afwezigheid therapeuten

Geplaatst door Vivian van Bakel op 16-10-2007

Lot Gommers en Thekla Essers zijn de komende maanden vanwege vakantie niet of beperkt aanwezig.
Lees verder

Praktijk maakt deel uit van ParkNet!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 16-10-2007

Vanaf heden maakt de praktijk deel uit van ParkNet. ParkNet staat voor een regionaal netwerk van in Parkinson gespecialiseerde zorgverleners (onder andere ergotherapeuten...
Lees verder

Vakanties 2007

Geplaatst door Vivian van Bakel op 05-07-2007

Tijdens de zomerperiode hebben de ergotherapeuten van Ergotherapiepraktijk van Bakel afwisselend vakantie. De praktijk blijft gewoon open en is ten alle tijden bereikbaar voor...
Lees verder

ErgoInfo - Speciale uitgave voor verwijzers

Geplaatst door Vivian van Bakel op 24-05-2007

Vanaf heden geeft de praktijk periodiek een informatiebulletin uit. Het informatiebulletin ‘ErgoInfo’ is bedoeld voor alle verwijzers en relaties van de praktijk.
Lees verder

Depressieve patiënten eerder aan het werk dankzij ergotherapie

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-05-2007

Depressieve patiënten zijn sneller weer aan het werk als ze naast hun gebruikelijke behandeling ook begeleid worden door een ergotherapeut. Dit blijkt uit een onderzoek van...
Lees verder

Alzheimer is leefbaarder na ergotherapie

Geplaatst door Vivian van Bakel op 09-01-2007

In het NRC Handelsblad van dinsdag 21 november 2006 stond groot bericht over ergotherapie. Maud Graff, onderzoeker en ergotherapeut, publiceerde het artikel in de British Medical Journal.
Lees verder

Feestdagen

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-12-2006

Tussen kerst en oud op nieuw is de praktijk gewoon open en bereikbaar voor aanmeldingen, het maken van afspraken en vragen. De volgende therapeuten hebben vrije dagen of...
Lees verder

Nieuwe collega

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-12-2006

Met trots delen we u mede dat er vanaf deze maand een nieuwe collega ons team komt versterken. Het betreft mevrouw Lot Gommers. Werkzaam op maandag en donderdag de...
Lees verder

Aanwinst voor de praktijk!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-10-2006

Met trots delen we u mede dat er vanaf deze maand twee nieuwe ergotherapeuten ons team versterken. Het zijn Tom Verlijsdonk en Thekla Essers. Beide zijn ergotherapeut met geruime...
Lees verder

Vacature

Geplaatst door Vivian van Bakel op 05-09-2006

Voor de praktijk zijn wij per direct op zoek naar een ergotherapeut voor 2 dagen per week (8-20 uur). Het betreft een vacature voor 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging.
Lees verder

Update website

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-07-2006

Vanaf vandaag is de aangepaste site online! De website heeft zijn vertrouwde karakter, maar de layout is verbeterd en tekstueel zijn er een aantal updates doorgevoerd. De site is...
Lees verder

Vakanties 2006

Geplaatst door Vivian van Bakel op 15-06-2006

Tijdens de zomerperiode hebben de ergotherapeuten van Ergotherapiepraktijk van Bakel afwisselend vakantie. De praktijk blijft gewoon open en is ten alle tijden bereikbaar voor...
Lees verder

Uitbreiding praktijk

Geplaatst door Vivian van Bakel op 20-01-2006

Sinds het begin van dit jaar is de praktijk uitgebreid met collega ergotherapeuten Ilse Puts en Wendy Post. Samen zijn wij in staat cliënten op een snelle en adequate wijze te behandelen.
Lees verder

Nieuw zorgstelsel

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-01-2006

Per 1 januari 2006 is ergotherapie opgenomen in de basisverzekering. Per jaar hebben verzekerden recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie. Sommige aanvullende...
Lees verder

Website online

Geplaatst door Vivian van Bakel op 24-01-2005

Met trots kondig ik aan dat de website van de praktijk vandaag officieel online is gegaan! De site is bedoeld voor cliënt, (huis)arts en iedereen die antwoord wil op de vragen...
Lees verder

WZC Theresia

Geplaatst door Vivian van Bakel op 09-12-2004

Sinds december 2004 wordt er een ergotherapeutisch spreekuur op WZC Theresia gehouden. Dit spreekuur vindt in de even weken op donderdag tussen 11.00 - 12.00 uur plaats.
Lees verder

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.