27 oktober Wereld Ergotherapie Dag!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 26-10-2011

Op donderdag 27 oktober viert de hele wereld Wereld Ergotherapie Dag. Ook in Nederland worden overal activiteiten ontplooid om aandacht te vragen voor ergotherapie. Ergotherapie helpt mensen die door een lichamelijke of geestelijke aandoening - variërend van reuma tot dementie en van Parkinson tot chronische vermoeidheid - in hun dagelijks functioneren last hebben van beperkingen of problemen. Daarnaast richt ergotherapie zich op het ontlasten van mantelzorgers en professionele verzorgers, bijvoorbeeld door adviezen te geven over tillen en bukken. De ergotherapie is erop gericht dat iemand weer zo zelfstandig mogelijk de dag door kan komen. Voorop staat een praktische aanpak van de activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn en problemen opleveren. Een paar voorbeelden: opstaan uit bed, douchen, aankleden, de organisatie van het huishouden, werken, hobby’s uitoefenen, kinderen verzorgen, agendabeheer, binnen- en buitenshuis verplaatsen, een boodschap doen en familiebezoek.

Bent u nieuwsgierig geworden naar ergotherapie? Op onze website vindt u uitgebreide informatie en voorbeelden uit de praktijk. Voor meer informatie kunt u uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 040 251 76 46.

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.