Als praten niet helpt... ReAttach! Ook nu zijn er mogelijkheden!
Mensen die in hun dagelijks functioneren belemmert worden door stress, overprikkeling, nare gebeurtenissen of emoties zoals angst en verdriet, kunnen gebaat zijn bij ReAttach. ReAttach is een training die je zou kunnen omschrijven als ‘eenvoudig complex. Het ‘eenvoudige’ zit hem in het feit dat degene die ReAttach ondergaat niet hoeft te praten. Dit vinden veel mensen erg prettig aan deze vorm van therapie. De cliënt hoeft tijdens de therapiesessies enkel de ogen te sluiten en goed te luisteren naar de denkopdrachten, terwijl de therapeut ‘trommelt’ op de handen van de cliënt. Daarbij is de training een volkomen veilige methode. Het ‘complexe’ zit hem in het feit dat het een methode is die ogenschijnlijk simpel is maar wel verschillende processen in de hersenen in gang zet die de cliënt gaan helpen prikkels, emoties, stress, blokkades en gebeurtenissen te verwerken. Mensen geven vaak na de training aan:
* dat ze een minder vol hoofd ervaren;
* dat het ‘opruimt’;
* dat het inzicht en rust geeft;
* dat ze meer (zelf)vertrouwen ervaren;
* en dat ze zich krachtiger voelen en daadkrachtiger zijn.
Het is een belangrijke basis, vaak zelfs voorwaardenscheppend, voor cliënten om doelen te bereiken die gericht zijn op het behouden of vergroten van hun zelfstandigheid en draagkracht. Om die reden zet Ergotherapie Van Bakel ReAttach regelmatig in als onderdeel van de ergotherapeutische begeleiding.
Maar hoe doe je dat in tijden van de coronacrisis?
In een reguliere ReAttach sessie zijn cliënt en therapeut bij elkaar. Dit kan bij de cliënt thuis zijn of in een prikkelarme ruimte van de therapeut. Er is ‘fysiek contact’ doordat de therapeut ‘trommelt’ op de handen van de cliënt. Met de huidige maatregelen die zijn getroffen ten gevolge van het coronavirus wordt ergotherapie in de regel op afstand geboden, middels een video- of telefonisch consult. Gelukkig zijn er goede aanvullende mogelijkheden binnen ReAttach waardoor ook nu mensen geholpen kunnen (blijven) worden. Middels een videoconsult kunnen we samen met u een plan van aanpak bespreken waar ReAttach-oefeningen deel van uit kunnen maken. In de afgelopen weken hebben we dit al bij meerdere cliënten ingezet en de eerste ervaringen zijn positief!
Wenst u, juist ook in deze spannende en onzekere periode, rust en ruimte in het hoofd? Denk dan in mogelijkheden! Wij denken graag met u mee.
Neem contact met ons op voor meer informatie, dan kunnen we samen met u kijken of ReAttach-therapie een passende interventie voor u kan zijn.
