Behandelprogramma voor mensen herstellende van corona

Geplaatst door Marieke Theuws op 26-05-2020

Mensen die corona hebben gehad weten inmiddels dat het herstel vaak langer duurt dan verwacht. Dat geldt ook als je niet op de IC hebt gelegen of zelfs als je geen ziekenhuisopname hebt gehad. Klachten houden lang aan, en eenmaal ‘klachtenvrij’ voel je je nog steeds niet de oude.

Er is steeds meer bekend over corona, het verloop van de ziekte en het herstel. Wij hebben ons de afgelopen weken verdiept en geschoold in de behandeling en ondersteuning van (ex-)coronapatiënten. Hierdoor zijn wij er klaar voor om deze nieuwe doelgroep op een adequate manier te behandelen. Zo hebben wij onder andere aandacht voor dagelijks handelen en de energiebalans, maar ook op mentaal gebied kijken wij welke ondersteuning nodig is. Samen maken we een plan voor jouw herstel en om persoonlijke doelen te behalen. Hierbij betrekken we ook eventuele mantelzorgers. Daarnaast beschikken wij over specialistische ergotherapeuten en re-integratiecoaches die ondersteuning kunnen bieden bij het hervatten van werk.

Ben je zelf herstellende van het coronavirus en ervaar je moeite bij het uitvoeren van:

  • huishoudelijke activiteiten
  • persoonlijke verzorging
  • werk
  • verplaatsen en vervoeren (mobiliteit)
  • hobby's en sociale contacten

Neem dan vrijblijvend contact op met onze praktijk (040 251 76 46). Samen bekijken we de mogelijkheden van ondersteuning

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.