Cognitief revalidatie therapeut in huis!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 06-12-2018

Met trots kunnen wij laten weten dat onze collega Joyce Rutten gecertificeerd is tot cognitief revalidatie therapeut. Vanaf 2015 volgde zij de intensieve scholing en onlangs heeft zij deze met goed gevolg afgerond. Cognitieve revalidatie therapie (CRT) zorgt ervoor dat het dagelijks functioneren van mensen met cognitieve problemen verbetert.

Cognitie gaat over de werking van hersenen, die ons in staat stelt onze wereld te begrijpen. Het omvat aandacht, informatieverwerking, geheugen en executieve processen (die ons bijvoorbeeld helpen bij plannen en organiseren). Deze cognitieve problemen worden in kaart gebracht. Er word bekeken welke manier helpt om hier zo goed mogelijk mee om te leren gaan. En soms kunnen bepaalde cognitieve processen, zoals aandacht, getraind worden. Het doel is om de kwaliteit van leven van de persoon met de cognitieve problemen toe te laten nemen.

Er zijn in Nederland veel mensen met cognitieve problemen, bijvoorbeeld door een beroerte, traumatisch hersenletsel, oncologisch hersenletsel of infecties. Het is heel fijn dat Joyce deze mensen met behulp van deze therapie betere hulp kan bieden. Het zorgt ervoor dat mensen kunnen blijven doen wat ze graag doen, met meer plezier en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en/of kunnen blijven werken.

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.