Ellen is gecertificeerd tot EDOMAH-therapeut

Geplaatst door Vivian van Bakel op 04-07-2017

Met trots kunnen wij laten weten dat onze collega Ellen van der Staak gecertificeerd is tot EDOMAH-therapeut. Vanaf begin dit jaar volgde zij de scholing en onlangs heeft zij deze met goed gevolg afgerond.

EDOMAH staat voor “Ergotherapie bij dementerende ouderen en hun mantelzorgers aan huis”?. Het is een bewezen effectieve behandelmethode die het leven van ouderen met dementie en hun mantelzorgers verbetert.
Het verbetert het dagelijks functioneren van de dementerende en vermindert de draaglast van hun mantelzorgers. De kwaliteit van leven neemt flink toe. Tevens bespaart het (zorg)kosten.
In dit behandelprogramma staan de behoeften van de oudere met dementie en die van de mantelzorger centraal. De ergotherapeut werkt met hen samen en levert maatwerk. Eigen regie, plezier en voldoening in het dagelijks leven staan voorop.

In Nederland hebben ruim 260.000 mensen dementie, en dat aantal stijgt in 2040 naar verwachting tot een half miljoen.

Ellen: “Het is ontzettend mooi dat we als ergotherapeut een interventie in handen hebben die deze doelgroep daadwerkelijk kan helpen.
Het maakt het leven voor de oudere met dementie en hun mantelzorger makkelijker en plezieriger. Tevens draagt het bij aan het langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en vermindert of voorkomt het overbelasting van de mantelzorger.
Hier zet ik me, samen met mijn collega Bianca van Gestel, graag elke dag voor in!”?

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.