Ergotherapeut in beeld: Thekla Essers

Geplaatst door Vivian van Bakel op 23-05-2024

Met al bijna 18 jaar trouwe dienst is ergotherapeut Thekla Essers met recht een ‘oudgediende’ van de praktijk! We vroegen haar waarom zij destijds, na haar opleiding tot verpleegkundige, koos voor de studie ergotherapie en wat haar werk zo leuk maakt: “Na de opleiding verpleegkunde was voor mijn gevoel de cirkel nog niet rond. Ik wilde meer kunnen bereiken met mensen”.

Wat maakte dat jij koos voor de opleiding ergotherapie?

Na de opleiding verpleegkunde was voor mijn gevoel de cirkel nog niet rond. Ik wilde meer kunnen bereiken met mensen. Ik wilde hen begeleiden bij hun terugkeer naar zelfstandigheid en het hervinden van autonomie. Tijdens mijn stage verpleegkunde in het revalidatiecentrum had ik kennis gemaakt met de ergotherapie en na een ochtend meelopen was voor mij de keuze dan ook snel gemaakt; ik was verkocht en begon de opleiding tot ergotherapeut aan Hogeschool Zuyd te Heerlen!

Wanneer ben je bij Van Bakel Ergotherapie komen werken en waarom koos je daarvoor?

In oktober 2006 ben ik met invalwerk begonnen bij Van Bakel Ergotherapie. Na een wandelreis in Patagonië belde Vivian mij in het voorjaar van 2007 met de vraag of ik het team opnieuw wilde komen versterken. Omdat het eerder zo goed bevallen was, hoefde ik over die vraag niet lang na te denken! Met veel plezier ben ik weer aan de slag gegaan. In maart 2008 kreeg ik de kans om fulltime in de praktijk te komen werken en van die keuze heb ik, tot op de dag van vandaag, nooit spijt gehad. Het is fijn werken voor een praktijk die streeft naar de beste kwaliteit van zorg, met oog voor de cliënt als méns, in een hecht team waarin je mening er toe doet en je direct kunt bijdragen aan de ontwikkeling van de praktijk. Uiteindelijk is het gewoon werken in het leukste team van Nederland!

Wat vind je het leukste aan je werk als ergotherapeut?

Het blijft telkens weer een ontzettend leuke uitdaging om samen met de cliënt op zoek te gaan naar wat hij of zij nodig heeft om zelfstandigheid en regie te behouden of terug te winnen en daarbij rekening te houden met álle factoren die daar invloed op hebben. Op zoek naar de bevorderende factoren en het zoveel mogelijk elimineren van de belemmeringen. Soms is dat een grote puzzel om te leggen en als dat dan samen met de cliënt lukt, geeft dat heel veel voldoening!

Wat wens je jouw cliënten toe?

Ik wens dat mijn cliënten een invulling in hun leven mogen (blijven) vinden waarmee zij kwaliteit van leven ervaren en zich tevreden voelen. En natuurlijk ook gewoon heel veel geluk, liefde en gezondheid!

Benieuwd naar alle leden van ons team en hun specialisaties? Je vindt ze hier. 

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.