Ergotherapie en COPD

Geplaatst door Vivian van Bakel op 17-01-2013

COPD is een verzamelnaam voor aandoeningen van de longen en luchtwegen, die een voortdurende vernauwing van de luchtwegen veroorzaken. De gevolgen variëren van kortademigheid tot volledige invaliditeit. COPD is niet te genezen, maar een gezonde leefwijze en behandeling kunnen een positieve invloed hebben op het verloop van de ziekte. Ook ergotherapie kan iets betekenen voor mensen met COPD. De ergotherapeut geeft onder andere adviezen op het gebied van ergonomie, ademhalingstechnieken, energiemanagement, leefstijlverandering, hulpmiddelen en voorzieningen. Het belangrijkste doel is de zelfstandigheid en kwaliteit van leven van de COPD-cliënt te behouden en/of te vergroten.

Onze collega Joyce Rutten heeft zich onlangs verder gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met COPD. Denkt u dat ergotherapie iets voor u kan betekenen of wilt u meer informatie over de rol van de ergotherapeut bij de behandeling van COPD? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon: 040 251 76 46 of mail: joyce@ergotherapie-vanbakel.nl

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.