Ergotherapie Van Bakel lid van TopErgo!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 14-12-2011

Ergotherapie Van Bakel is mede initiatiefnemer en lid van TopErgo. TopErgo is een vereniging van vrijgevestigde ergotherapeuten in de eerstelijn. De zes deelnemende praktijken zijn ambitieuze koplopers in hun vak. Gezamenlijk willen we de kwaliteit van ergotherapie naar een hoger niveau tillen en nog beter inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing, de toename van het aantal chronisch zieken en de vraag naar kostenbesparend werken. Het bundelen van krachten en expertise in TopErgo maakt dit mogelijk.
TopErgo is in Zuidoost-Brabant dé samenwerkingspartner voor professionals en organisaties, zoals verwijzers, zorgverzekeraars en gemeenten, als het gaat om ergotherapie voor volwassenen.

Op 2 en 10 november j.l. gaf TopErgo mede invulling aan de scholingsdagen voor huisartsen uit de regio Zuidoost-Brabant. De dagen waren georganiseerd vanuit de KOH (Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg).
Onderwerp van die scholingdagen: “BRAINWASH: neurologie voor de huisarts”?.
Ergotherapeuten van de praktijken aangesloten bij TopErgo presenteerden over de cognitieve stoornissen na een CVA en de behandelmogelijkheden daarvan, de behandelmogelijkheden bij de ziekte van Parkinson en de meerwaarde van ParkinsonNet, de ergotherapeutische behandeling van MS gericht op vermoeidheid en energiemanagement en er is een lezing geweest over de behandeling van ALS en de meerwaarde van het ALS-team vanuit Blixembosch.
De reacties van de deelnemers waren positief en ook wat ons betreft waren het zeer geslaagde dagen!

Wilt u meer weten over de vereniging TopErgo, bezoek dan de website: www.topergo.nl

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.