Ergotherapie Van Bakel onderdeel van het Regionaal MS Centrum Oost-Brabant

Geplaatst door Vivian van Bakel op 01-10-2012

Ergotherapie Van Bakel is onderdeel van het Regionaal MS Centrum Oost-Brabant (RMSC). Het Regionaal MS Centrum is een uniek samenwerkingsverband waar verschillende, in MS gespecialiseerde zorgpartners bij aangesloten zijn. Het MS Centrum biedt mensen met multiple sclerose in elke fase van hun ziekte de best mogelijke zorg, dichtbij huis.

Als ketenzorgpartner van het Centrum is onze praktijk niet alleen bezig met het leveren van ergotherapeutische zorg aan mensen met multiple sclerose in de regio, maar ook actief betrokken bij de ontwikkeling van het MS Disease Management Programma (DMP). Dit programma is erop gericht de multidisciplinaire zorg voor MS cliënten en hun naasten op inhoud en organisatie te optimaliseren. Het DMP is een uniek project binnen de MS-zorg in Nederland. Het is in 2011 opgestart onder leiding van Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg. Binnen het programma participeren neurologen, revalidatie-artsen, specialisten ouderengeneeskunde, MS verpleegkundigen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en medisch psychologen. De leiding van het DMP is in handen van een stuurgroep. Hierin zitten Vivian van Bakel (ergotherapeut), Gerald Hengstman (neuroloog) en José Hofstede (revalidatiearts).

Voor meer informatie over het Regionaal MS Centrum verwijzen wij u naar de website www.regionaalmscentrum.nl of kunt u contact opnemen met Vivian van Bakel via telefoonnummer 040 251 76 46.

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.