Ervaringen tijdens de coronacrisis, blog van Mieke

Geplaatst door Marieke Theuws op 08-04-2020

Kijken naar wat wél kan!

“Net voor alle beperkende maatregelen heb ik een intakegesprek aan huis gevoerd met een mevrouw die een zeer slechte prognose heeft en nog maar enkele maanden zal leven. Ze zou erg graag nog wat geluksmomentjes meemaken door dagjes er op uit te gaan samen met haar man en tienjarige dochter. Deze mogelijkheden worden ten tijde van de coronacrisis zeer beperkt. Tijdens het intake gesprek heb ik ingezien dat een traplift een zeer grote bijdrage zal leveren aan de kwaliteit van leven. Daardoor zal mevrouw o.a. haar dochter weer naar bed kunnen brengen en naast haar man kunnen slapen. Gezien de prognose was er haast bij deze aanvraag. Door de juiste telefoontjes en het belang te benadrukken is het gelukt om in een week tijd een traplift gerealiseerd te krijgen! Wauw!

Reactie van mevrouw: “Snel, sneller, snelst!!! Fijn hè! Dank voor je doortastendheid!”

In de tussentijd heeft de partner van mevrouw mij de hele woning kunnen laten zien middels een videoconsult en heb ik aanvullend nog wat tips en adviezen kunnen geven. Ook heb ik vaart kunnen zetten achter de levering van een scootmobiel voor mevrouw. Nu kan ze met mooi weer er toch nog even samen op uit met haar man en dochter.

Als ergotherapeut zijn we gewend om te zorgen en voor cliënten klaar te staan. In deze rare periode van het COVID-19 virus moeten we ons werk voor een groot deel op een creatieve manier anders invullen. En dat lukt ook!”

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.