Help polio de wereld uit!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 02-03-2017

Persoonlijke oproep

Beste mensen,

Mijn lieve, lieve vader (zelf getroffen door het polio virus in 1956, tijdens de laatste grote epidemie in Nederland) gaat een heel bijzondere reis maken!!

Vanaf 30 maart a.s. is hij een week in India om vrijwillig mee te helpen met de vaccinatie van kinderen ter voorkoming van polio!
Op 2 april worden in heel India alle 175 miljoen kinderen tussen 0 en 5 jaar oud gevaccineerd tegen polio. 175 miljoen…! (vaccineren is twee druppels serum in de mond). Dit gebeurt sinds 1988 jaarlijks in het kader van EndPolioNow met medewerking van de Indiase overheid. Daarnaast met ondersteuning van de World Health Organisation (WHO), Unicef, de EndPolioNow organisatie van de Rotary, financiële steun van de Bill & Melinda Gates foundation en de medewerking van ruim 2,3 miljoen vrijwilligers.

Een campagne die echt zin heeft, want POLIO IS BIJNA DE WERELD UIT! Daar is een heel lange geschiedenis van onderzoek en bestrijding van deze vreselijke, verlammende ziekte aan voorafgegaan die vooral jonge kinderen treft.
Polio, ook wel kinderverlamming, is niet te genezen, maar wel eenvoudig te voorkomen. Nederland is zelf sinds 1957 begonnen met het rijksvaccinatieprogramma waar het poliovaccin in is opgenomen.
Waren er in 1988 nog 125 landen waar polio voorkwam, nu zijn alleen Nigeria, Afghanistan en Pakistan nog niet helemaal poliovrij! We zijn dus echt heel dichtbij een polio vrije wereld.

Mijn vader gaat, samen met een team van vrijwilligers uit Nederland, naar Moradabad in de staat Uttar Pradesh. Dat is van oudsher in India de regio waar polio het langst heeft bestaan, vanwege de lage vaccinatiegraad, de zeer hoge bevolkings-dichtheid, en de slechte hygiënische omstandigheden. Dat is overigens nu nog steeds een probleem.
Op 2 april zullen ze in de hele stad kinderen gaan vaccineren en in de dagen daarna gaan ze huis aan huis en de sloppenwijken in, om kinderen te zoeken die nog geen vaccinatie hebben gehad. Alle kinderen die ingeënt worden krijgen een knuffel, waar ze altijd heel blij mee zijn.
Ook steunen ze ‘Free Health Camps’ waar artsen en gezondheidswerkers de allerarmsten uit de sloppenwijken gratis onderzoeken en behandelen. Helaas zijn de medicijnen en hulpmiddelen niet gratis voor de patiënten, maar wel goedkoop voor ons. Daarom willen ze een donatie doen om de medische hulp te kunnen bieden die nodig is.

Wil je mijn lieve vader, maar vóóral de kinderen in India steunen? Dat zou super zijn!
We hebben al een hele berg kleine knuffeltjes ingezameld die meegaan, zodat elk kind na het vaccin kan worden verblijd met een knuffeltje. Wat nog heel welkom is, zijn donaties. Het ingezamelde geld wordt deels gedoneerd aan de ‘Free Health Camps’ voor medicijnen en hulpmiddelen en deels gedoneerd aan de EndPolioNow organisatie (waarbij de De Bill en Melinda Gates foundation jouw donatie verdubbeld!).

ECHT ELKE EURO IS WELKOM EN WAARDEVOL!! 2 DRUPPELS VACCIN PER KIND KOST SLECHTS 23 CENT!  Met een klein bedrag draag je dus al bij aan datgene wat nodig is om polio te voorkomen. 

Heb je (kleine) DONATIE over? Dan kan dat door je donatie over te maken op rekeningnummer:
NL95ABNA0490537065 t.n.v. G van Bakel o.v.v. Endpolionow. Mijn vader zal er persoonlijk voor zorgen dat je bijdrage op de juiste plek terecht komt!

ALVAST HARTELIJK DANK VOOR JE BIJDRAGE! Zeer gewaardeerd.

Groet, Gerard en Vivian van Bakel

#helppoliodewerelduit #endpolionow #elkkindpoliovrij #wearethisclose #wieowiewilhelpen

Achtergrond informatie

* Polio, gevreesde kinderziekte, introductie: https://invalid.invalid/
* Rotary in de eindstrijd tegen polio: https://youtu.be/AEI7ZC2imkg
* India polio vrij: https://youtu.be/IRfF1WbsG3A
https://youtu.be/VdmDZwx9u3E
* Persoonlijke verhaal van mijn vader: https://www.trouw.nl/…/nooit-helemaal-verlost-van-polio~a6…/

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.