Je zit middenin een re-integratietraject en dan is daar de coronacrisis. Hoe nu verder?

Geplaatst door Marieke Theuws op 23-04-2020

Ergotherapeut en re-integratiecoach Odette begeleidt veel cliënten met hulpvragen op het gebied van arbeid en re-integratie. Benieuwd hoe dat gaat tijdens de coronacrisis? Lees haar blog:

“Vandaag weer een volle agenda gehad met cliënt afspraken. De re-integratie begeleiding gaat gewoon door, nu via beeldbellen of telefonisch. Voor sommige cliënten geeft beeldbellen te veel prikkels om te kunnen verwerken. Gewoon bellen is voor hen dan het prettigst.

We bespreken welke werktaken de werknemer kan uitvoeren vanuit zijn thuiswerkplek en hoe de arbeidsbelastbaarheid ook nú kan worden opgebouwd, want dit is toch even anders dan op de eigen werkplek. Met een creatieve en praktische blik kijken we naar wat wél kan. Cliënten geven aan dat het nemen van herstelmomenten tussendoor moeilijker is omdat het werk  zo toegankelijk is nu. Je hebt geen ‘looptijd’ naar je vergaderingen en praat nu niet even met je collega’s bij de koffieautomaat. Voor je het weet is het alweer lunchtijd en ben je vergeten na een uur werken even op te staan om even koffie te halen. Er zijn verschillende manieren om dat te verbeteren: een cliënt gebruikt nu een eierwekker naast zich, een ander wordt er door de hond aan herinnerd dat het even tijd is voor een wandelingetje, of een dochter komt met een spelletje omdat het 10.30 uur is en dus speeltijd is.

Het is wennen in deze tijd maar re-integreren gaat gewoon door. Binnen alle redelijkheid en mogelijkheden die er zijn.”

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.