Keuzevrijheid voor een behandelaar in de eerstelijn

Geplaatst door Joyce Rutten op 16-12-2014

Bij sommige mensen bestaat er wat onduidelijkheid omtrent de vrijheid van keuze voor een behandelaar. Voorlopig veranderd er niets! Ook in 2015 en 2016 blijft iedereen vrij bij de keuze voor een behandelaar in de eerstelijnszorg, zoals een huisarts, tandarts, ergotherapeut of fysiotherapeut. Of u nu geheel zelfstandig, of met wat hulp thuis woont, u bent helemaal vrij zelf uw ergotherapeut te kiezen. Dit geldt ook voor het zelfstandig wonen binnen woonzorg appartementen/woningen. Echter wanneer u geen huisarts in de wijk heeft maar de medische zorg wordt verricht door een verpleeghuisarts, zullen ook de andere eventuele behandelaren vanuit de betreffende instelling betrokken worden.

Kortom conform de wetgeving heeft u binnen de eerstelijn vrijheid van keuze voor behandelaar. Een zorgorganisatie of behandelaar mag u deze keuze niet ontnemen.

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.