Opnemen van het gesprek met uw arts of therapeut

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-06-2018

Wist u dat het mogelijk is om het gesprek met uw arts of therapeut op te nemen?
Opnemen van een gesprek in de spreekkamer kan u helpen een betere keuze te maken. Vooral wanneer het een emotioneel beladen gesprek is, is de kans groot dat u niet alles onthoudt. Daarom kan het opnemen van een gesprek u helpen om later uw gedachten op een rij te zetten en een besluit te nemen.

Uw rechten
Een patiënt mag een gesprek met een arts/therapeut voor privégebruik opnemen. Het is niet verplicht de behandelaar vooraf in te lichten over de geluidsopname. Toch raden wij u aan dit wel te doen. Het is beter voor de verstandhouding als uw arts/therapeut weet dat u het gesprek opneemt en ook waarom u deze behoefte heeft. Zo kan de hij u beter helpen. Openbaarmaking van deze opname mag alleen als de arts/therapeut hiermee heeft ingestemd. Het maken van beeldopnamen moet u overigens wel van tevoren melden. En als een arts/therapeut zelf beeld- of geluidsopnames wil maken, dan moet hij daarvoor in beide gevallen toestemming vragen aan de patiënt. Zie ook de handreiking hieronder.

bron: https://www.patientenfederatie.nl/themas/patientenrechten/

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.