Valpreventie scholing aan V&V ZuidZorg geslaagd!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 22-11-2011

Op 10 oktober j.l. vond de scholingsbijeenkomst 'Valpreventie' plaats voor medewerkers van de sector V&V ZuidZorg. Mirjam Mulder, Vincent Gerris en Vivian van Bakel verzorgden deze avond in samenwerking met Ilse van Luijn van de ZuidZorg. Ruim 30 verpleegkundigen en -verzorgenden kregen na een introductie, waarin de relatie tussen valpreventie en zorginhoudelijke veiligheid (Normen Verantwoorde Zorg) werd uitgelegd informatie over vallen (oorzaken, risicofactoren en gevolgen). Daarna werd in groepen casuïstiek behandeld. Hierbij was aandacht voor het signaleren en in kaart brengen van de risicofactoren, besprak men wat je als thuiszorgmedewerker allemaal zelf kan doen aan valpreventie en wanneer hulp van ValNet uitkomst kan bieden.

De reacties van de deelnemers waren zeer positief; de combinatie tussen theorie en praktijk, zeker ook je eigen invloed op het verminderen van valrisico werd erg enthousiast ontvangen! Al met al een zeer positieve, leerzame bijeenkomst!

De samenwerking met ZuidZorg zal zeker vervolg hebben! Er zullen nog stappen ondernomen worden om valpreventie binnen de secotr V&V ZuidZorg meer onder de aandacht te brengen en samenwerking te optimaliseren.

Heeft u ook interesse in een presentatie of scholing over valpreventie en ValNet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website of via een van de deelnemers. Naar aanleiding van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.