Vandaag bestaat mijn praktijk precies 20 jaar!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 15-05-2024

T-w-i-n-t-i-g jaar! Wow! Niet alleen doet me dat beseffen hoe ongelooflijk snel de tijd is gegaan, maar het laat me ook terugdenken aan het hele avontuur tot aan hier.

Op 15 mei 2004 opende ik als 22 jarige beginnende professional de deuren van mijn praktijk voor ergotherapie. De éérste vrijgevestigde ergotherapiepraktijk voor volwassenen en ouderen in Eindhoven en tevens een van de pioniers in het land.

Jong (broekie ;-), gedreven, maar vooral vol overtuiging dat het van toegevoegde waarde zou gaan zijn voor hulpbehoevende cliënten in Eindhoven. Mensen die door een beperking gehinderd worden in hun dagelijks leven en graag de dingen willen (blijven) doen die voor hen belangrijk zijn en meer regie willen, ondanks de aanwezigheid van hun ziekte of beperking.

Ik schreef alle (huis)artsen in de regio aan en ontmoette ze voor een gesprek over de mogelijkheden van ergotherapie aan huis. Tien dagen later, op 25 mei, volgde de eerste verwijzing van huisarts Marijke Botden, destijds werkzaam in de Achtse Barrier. Een bijzonder moment dat je niet meer vergeet! Mijn eerste cliënt als zelfstandige ergotherapeut (ik weet zelfs haar naam en adres nog ;-)). Een mevrouw die slecht de trap op en af kon komen en waarbij een traplift de uitkomst leek tot het zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen.

Een klein jaar later bleek er zoveel vraag naar ergotherapie dat ik de stap zette om uit te breiden met een collega en daarmee kreeg ik ook een nieuwe rol, die van werkgever. Mijn eerste werknemer (mijlpaal!) kwam mij ondersteunen bij de vele verwijzingen voor ergotherapie in Eindhoven én omgeving. Een groot werkgebied en we reden vele kilometers af voor de huisbezoeken. Waar kun je iemand die problemen ervaart bij de uitvoer van zijn dagelijkse activiteiten immers beter helpen dan in zijn eigen woon- en leefomgeving?! Praktisch, doelgericht, efficiënt en effectief.

Samenwerkingen breidden zich uit, netwerken werden gevormd, het team bleef groeien, ergotherapeuten in opleiding werden begeleid, de praktijk werd verbouwd en uitgebreid, kopzorgen waren er rondom de contracten met de zorgverzekeraars (maar dat mag de uiteindelijke pret niet drukken ;-).

En de zorg veranderde. De zorg werd meer divers, complexer, uitdagender, meer multidisciplinair, maar bovenal nog interessanter. Onze deskundigheid werd naar een hoger niveau getild en we ontwikkelden ons als expert op het gebied van kwetsbare ouderen, niet aangeboren hersenletsel en hersenaandoeningen, chronische pijn en vermoeidheidsklachten, kanker, arbeid en re-integratie en meer recent in het post-COVID syndroom. We bouwden aan een breed palet van interventies, waarin minder doorsnee behandelingen zoals ASITT en ReAttach niet werden geschroomd.

En vandaag sta ik hier, op 15 mei 2024. Ben ik trots op wat ik samen met mijn team bereikt heb. Proost ik samen met mijn collega’s op de verjaardag. Ben ik dankbaar voor alles wat al is geweest en kijk ik uit naar alles wat nog komen gaat!

Bedankt aan al onze verwijzers (huisartsen, specialisten, revalidatieartsen en bedrijfsartsen), samenwerkingspartners zoals fysiotherapeuten, gemeente, thuiszorg, leveranciers, (voormalig) collega’s en alle anderen die een rol hebben gespeeld in ons 20-jarige (succes)verhaal. We hebben samen gewerkt aan het op de kaart zetten van de eerstelijnszorg en de toegang tot ergotherapie voor mensen die er baat bij hebben.

En bovenal dank aan onze cliënten, voor het in ons gestelde vertrouwen en alle mooie dingen die we samen bereikt hebben! Jullie naar tevredenheid helpen is al 20 jaar onze drijfveer en absolute prioriteit!

Op naar het volgende jubileum! Zin in :-) 

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.