WERELD ERGOTHERAPIE DAG

Geplaatst door Vivian van Bakel op 27-10-2018

Een dag waarop we wereldwijd stilstaan bij en aandacht vragen voor ons mooie en waardevolle beroep. Want dat is het! Al ruim 15 jaar mag ik ergotherapie bedrijven en ik voel me nog elke dag bevoorrecht dat ik me op die manier in kan zetten voor mensen met een beperking.

Elke dag krijgen we van clienten te horen hoe dankbaar ze zijn voor het resultaat. Er wordt waardering uitgesproken. De ergotherapeut heeft hen daadwerkelijk geholpen om zelfstandiger te zijn, te kunnen meedoen in de maatschappij en langer thuis te blijven wonen.

Voor ons dus het mooiste beroep denkbaar wat we graag tot het einde der dagen blijven aanbieden!

Hoe pijnlijk is het dat de zorgverzekeraars deze zorg zó onderwaarderen?! Ze stellen forse eisen en regels (sommige terecht, sommige te gek voor woorden!), leggen de lat steeds hoger en betalen ver onder een marktconform tarief. Ergotherapeuten moeten werken met wurgcontracten! We worden zo uitgeknepen dat het toegankelijk laten zijn van ergotherapie voor mensen die het zo hard nodig hebben, ernstig in het gedrang komt.

Wereld Ergotherapie Dag 2018. Een dag waarop we graag stilstaan bij ons mooie en waardevolle beroep. Maar waarop we jammergenoeg ook aandacht moeten vragen voor de benarde positie waarin we ons bevinden. We zijn het beu!

#WED2018 #WOTDay #ergotherapie #thuisinzorgenwelzijn #actieergo #verenigdvoordezorg

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.