Woensdag 10 mei | gratis informatiebijeenkomst voor mensen met chronische pijn

Geplaatst door Vivian van Bakel op 21-04-2017

Wat is eigenlijk chronische pijn?

Pijn wordt “offi cieel”? chronisch genoemd als de pijn langer dan 12 weken bestaat. Chronische pijn treffen we in velerlei vormen aan, van hoofdpijn tot reumatische pijn. Soms kan pijn een duidelijke oorzaak hebben zoals rugletsel , reuma, infectie of kanker, maar er zijn ook mensen die echt niet weten waarom ze zo’n pijn hebben.

Zelfmanagement is het doel

Om grip te krijgen op uw klachten is het belangrijk u goed te informeren. Wat is chronische pijn? Hoe ontstaat het? Wat kunt u er zelf aan doen? Het gaat erom dat u de regie over uw leven terugpakt en u uw klachten onder controle leert houden. Dit noemen we zelfmanagement. Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door het revalidatieteam: revalidatiearts, fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut en bedrijfstherapeut.

Wie is OCA?

OCA is een poliklinisch revalidatiecentrum met 26 vestigingen verspreid over Nederland. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische klachten.

Programma

  • Ontvangst met koffie, thee
  • Wat is chronische pijn?
  • Hoe beïnvloedt pijn je stemming?
  • Het nut van revalidatie
  • Een persoonlijk verhaal
  • Vragen
  • Afsluiting met drankje

Voor wie?

Voor alle mensen met chronische klachten zoals: nek- en rugklachten, reuma, klachten a.g.v. kanker, Morbus Bechterew, chronische arthritiden, klachten a.g.v. osteoporose, fibromyalgie, whiplashsyndroom, RSI/CANS syndroom. Ook partners van mensen met chronische pijn zijn van harte welkom.

 

Kosten? aanmelden is GRATIS. Aanmelden kan via: Robert Mellink, eindhoven@oca.nl, 040-2351349. 

Aanvang: 19:00 uur.

Duur: 1,5 uur. 

Locatie: OCA Eindhoven - Gebouw Strijp Z, Tilburgseweg-West 100, 5652 NP Eindhoven

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.