Onze zorgverlening tijdens de coronavirus crisis

Geplaatst door Marieke Theuws op 26-03-2020

Het corona-virus COVID-19 en alle bijbehorende maatregelen hebben op dit moment een grote impact op ieders leven. Het leidt tot een uitzonderlijke, bijna onwerkelijke situatie. Ergotherapie Van Bakel wil er alles aan doen om verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken en tegelijkertijd u zo goed als mogelijk te helpen. We staan onverminderd voor u klaar! Er is echter bepaald dat we terughoudend moeten zijn met face-to-face contact. Dit betekent dat we onze behandeling en begeleiding aan u op afstand bieden, bijvoorbeeld via een video- of telefonisch consult. Tenzij er een strikte noodzaak is om een fysieke (face-to-face) afspraak te hebben. Uiteraard zullen we dan alle veiligheids- en hygiëne maatregelen in acht nemen. De therapeut bepaalt of de zorg strikt noodzakelijk is en stemt dat als het nodig is af met de betrokken (huis)arts. De maatregelen en adviezen vanuit het kabinet en het RIVM zijn leidend voor ons.

Wat doen wij?

Wij proberen onze behandeling en begeleiding door te laten gaan, maar zorgen tegelijkertijd dat u en onze medewerkers zoveel als mogelijk worden beschermd tegen het coronavirus:

  • we maken maximaal gebruik van de mogelijkheid om ‘zorg op afstand’ te leveren, via een video- of telefonische consult. Uw therapeut neemt hierover contact met u op;
  • is ‘zorg op afstand’ redelijkerwijs niet mogelijk en kan de zorg alleen face-to-face plaatsvinden dan:
    - kijken we samen met u of de zorg uitgesteld kan worden en maken wij graag een afspraak voor een later moment.
    - betreft het strikt noodzakelijke, niet uit te stellen, zorg dan kijken we graag in overleg wat de mogelijkheden zijn.
  • een therapeut die zelf (milde) gezondheidsklachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of koorts (>38 koorts), verleent in géén enkel geval zorg via face-to-face contact.

Heeft u een afspraak met een van onze therapeuten of wilt u zich aanmelden voor ergotherapie? Uw therapeut of onze praktijkassistente zal contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wat vragen wij van u?

Heeft u een face-to-face afspraak met een van onze therapeuten en heeft u of één van uw huisgenoten: 

  • (milde) gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten, niezen, verhoging of koorts (>38 graden) en/of
  • contact gehad met een patiënt met een bewezen coronabesmetting,

Neem dan zo snel mogelijk contact op met de praktijk (040 251 76 46). Twijfelt u om een andere reden of de afspraak door kan gaan, neem ook dan contact met ons op.
Komt een van onze therapeuten bij u thuis of bezoekt u onze praktijklocatie? Houd 1,5 meter afstand van elkaar. De therapeut zal u vragen om bij aanvang en aan het eind van de afspraak uw handen wassen. Als de therapeut bij u thuis komt, is het fijn als zij bij u haar handen mag wassen voor en na afloop van de afspraak.

Terug naar nieuws

Van Bakel Ergotherapie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.